1 Mayıs 2024 Çarşamba




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN EVLERİ ONARILIYOR


Uluslararası Göç Örgütü’ne bağlı İyileştirme ve Toplum İstikrarı Birimi’nden sağlanan kaynak ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin sahada verdiği destekle ihtiyaç sahibi 70 ailenin yaşadığı evlerde tadilat çalışmaları başlatıldı. Yerel vatandaşlar ile göçmen topluluk üyesi ihtiyaç sahibi ailelerin fiziki yapısı oldukça kötü olan evlerinde gerçekleştirilecek tadilat çalışmalarının ilkine Tarsus’tan başlandı.

 

Tarih : 16 Ocak 2022 Pazar 13:24

BELİRLEME SIRASINDA GÖRÜŞ ALINIYOR

Özellikle yangın olayları sonrasında mağduriyet yaşayan ailelerden gelen taleplere öncelik veriliyor. Ayrıca yaşadıkları evlerin durumu oldukça kötü olan göçmen topluluk üyesi ailelerin ihtiyaç durumuna göre evlerinde tadilat gerçekleştiriliyor. Belirleme işlemi sırasında muhtarlardan ve sivil toplum kuruluşlarından da görüş alınıyor. Hassasiyet kriterlerinin oldukça önemsendiği proje kapsamında, Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile Uluslararası Göç Örgütü yetkilileri birlikte yürüttükleri saha çalışmalarında ihtiyaç önceliğine göre 70 ev belirlendi.

Proje kapsamında ilk tadilat çalışması Tarsus’ta başlatıldı. Tarihi Tarsus Evleri’nin de bulunduğu Kızılmurat Mahallesi 2705. Sokak üzerinde bulunan ve geçtiğimiz Ağustos ayında çıkan yangında zarar gören Şaban Tuluk’a ait evde, proje kapsamında tadilat işleminin bir bölümü yerine getiriliyor.

 

İLK ETAPTA TARSUS VE AKDENİZ’DE UYGULAMA YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Uyum Masası’nda görevli Çağan Coşkuner, projenin önümüzdeki dönemde de kaynak durumuna bağlı olarak devam edeceğini belirterek, “Ev tadilatı projemize Tarsus’tan başlamış oluyoruz. İyileştirme ve Toplum Destek Birimi’nin doğrudan müdahil olmasıyla bu programı yürütmekteyiz. Tarsus ve Akdeniz ilçelerinde ilk etapta 70 hane belirlendi. Bu hanelerin bir kısmında Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımıza gelen ev tadilatları talepleri göz önünde bulunduruldu. Bunun yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönlendirmeleriyle ve muhtarların da desteğiyle göçmen topluluk üyeleri de programa dâhil edildi. Önümüzdeki dönemde de fon ve kaynak durumuna bağlı olarak, bu çalışmayı Mersin’in diğer ilçelerinde de yaygınlaştırmaya çalışacağız” dedi.

 

“YANGIN OLAN EVLERE ÖNCELİK VERDİK”

Tadilat yapılacak evlerin kriterlerle belirlendiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmetler Uzmanlarından Yusuf Yazgı ise “Uluslararası Göç Örgütü’yle birlikte 70 tane ev belirledik. Daha çok dezavantajlı ailelerin evlerinde incelemelerde bulunduk ve bazı evleri belirledik. Yangın olan evlere öncelik verdik. Tarsus’un eski mahallelerinden olan Kızılmurat Mahallesi’nde esnaflık yapan Şaban Ustanın evindeyiz. Tadilata buradan başladık. Sadece yangından zarar gören evler değil, önceliği biz yangınlara verdik. Dezavantajlı, yaşam koşulları kötü olan evlerde de çalışma yapacağız. Bunlar 65 yaş üstü vatandaşlarımız, evin reisinin kadın olduğu vatandaşlar” diye konuştu.

Yangında eski yapı evinin büyük zarar gördüğünü kaydeden Şaban Tuluk, “Evim 14 Ağustos günü yan tarafta çıkan yangın sebebiyle yandı. 50 yıllık birikimim gitti. İçinde paralarım vardı. Yani burada manevi eşyalarım vardı. Hiçbir şey kalmadı evde. Tamamen yandı. Geldiler keşif yaptılar. Dediler ki; ‘elektrik ile sıvayı biz yapalım’. Sağ olsunlar ilgilendiler. Gelip başladılar. Sıvayı yaptırdılar, ben memnunum. Teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.



Paylaş :
 
Etiketler :  uluslararasıgöçörgütü, mersinbüyükşehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA