29 Mart 2024 Cuma




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ


Meral Seçer, Başkanı olduğu Mersinden Kadın Kooperatifi ortakları ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla deprem bölgelerindeki çocuklarla bir araya geldi. Mersinden Kadın Kooperatifi organizasyonu ile eğitim alan kadınların, atölye ve mahallelerde üretmiş oldukları oyuncakları deprem bölgesindeki çocuklara hediye eden Mersinden Kadın Kooperatifi, bayram öncesi çocukların yüzlerini güldürdü. Kooperatif ortakları tarafından dağıtılan uyku arkadaşı ve oyun arkadaşlarını alan çocuklar, oyuncaklarına sıkı sıkı sarıldı, üzüntülerini bir nebze de olsa unutup bayramı erkenden yaşadı.

 

Tarih : 21 Nisan 2023 Cuma 13:49

Meral Seçer, “Bu çalışmanın bir farkı var. Kadınlar üretti, buradaki çocuklara sevgiyle yolladı. Biz de buna köprü olduk” dedi.

Çocukların gözlerindeki mutluluğu görünce kendilerinin de çok mutlu olduğunu vurgulayan Seçer, “Buradaki çocuklar oyuncaklara sarıldıkça bizi hatırlayacaklar” diye konuştu.

Malatya’da gerçekleşen ziyarete eşlik eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, “Mersin halkına, Sayın Meral Seçer'e ve Mersinden Kadın Kooperatifi’ne teşekkür ediyorum. Sadece çocuklar değil bizler de mutlu olduk. Bu zor günlerde dayanışma çok önemli” diye konuştu.

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, kooperatif ortakları ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi, deprem bölgelerindeki çocuklar ve kadınlarla bir araya geldi. Kooperatif ortakları ve Seçer, Mersinden Kadın Kooperatifi ile Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonunda Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’ya 2 günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. Seçer ve kooperatif ortakları, ziyaretleri sırasında Mersinden Kadın Kooperatifi organizasyonu ile eğitim alan kadınların, atölye ve mahallelerde üretmiş oldukları ‘Uyku Arkadaşı' ile ‘Oyun Arkadaşı'nı hayırseverler adına çocuklara ulaştırdı.

Mersinden Kadın Kooperatifi ortakları tarafından dağıtılan uyku arkadaşlarını alan çocuklar, oyuncaklarına sıkı sıkı sarıldı, bayramı erkenden yaşadı. Ziyaretlerin ikinci gününde Malatya’da çocuklarla buluşan Seçer ve kooperatif ortaklarına, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da eşlik etti.

ÇOCUKLAR UYKU ARKADAŞLARI SAYESİNDE MIŞIL MIŞIL UYUYACAK

Çocuklar ve kadınlarla bir araya gelmek ve çocuklara bayram hediyelerini vermek için deprem bölgelerine giden Mersin’den Kadın Kooperatifi’nin ilk durağı Kahramanmaraş’ın Narlı ilçesi oldu. Burada hem incelemelerde bulunan hem de kadın ve çocuklarla bir araya gelen Seçer ve kooperatif ortakları, kadınlarla bol bol sohbet etti, dertlerini paylaştı. Ziyarette oyuncak dağıtımı da gerçekleştiren Seçer ve kooperatif ortaklarına teşekkür eden çocuklar, sevinçlerini sarılarak gösterdi. Narlı’nın ardından Adıyaman’a geçen Mersinden Kadın Kooperatifi, ziyaret ve oyuncak dağıtımlarını Karaburun ile Ozan Köyü’nde sürdürdü. Daha sonra Adıyaman’ın Harmanlı ilçesinde giden Seçer ve kooperatif ortakları, ziyaretleri sırasında kadınlarla sohbet edip çocuklara oyuncak dağıttı. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar da uyku arkadaşları sayesinde mışıl mışıl uyuyacaklarını söyledi. Burada 23 Nisan şiirleri de okuyan minikler, güzel anlar yaşattı.

“KADINLAR ÜRETTİ, BURADAKİ ÇOCUKLARA SEVGİYLE YOLLADILAR. BİZ DE BUNA KÖPRÜ OLDUK”

Meral Seçer, Mersinden Kadın Kooperatifi olarak Mersin’deki kadınların ürettiği oyuncakları 23 Nisan dolayısıyla deprem bölgelerindeki çocuklara ulaştırdıklarını söyledi. Seçer, “Biz kooperatif olarak kadınlarıma bu oyuncakların yapılmasını öğrettik. Sonra  kadınlarımız bunları ürettiler. Onları hayırseverler satın aldı. Bu çalışmanın bir farkı var. Kadınlar üretti, buradaki çocuklara sevgiyle yolladılar. Biz de buna köprü olduk” dedi.

Çocuklara 23 Nisan’ın kim tarafından kendilerine armağan edildiğini soran ve “Mustafa Kemal Atatürk” cevabını alan Seçer, “Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’tür. Çocuklara da en büyük bayramı Atatürk armağan etmiştir. Biz de bu vesileyle sizlerle bir araya geldik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nızı kutluyorum” diye konuştu. Çocuklarla bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Seçer, “Zaten Mersin ile Adıyaman artık kardeş kent oldu. Buradaki çocuklar oyuncaklara sarıldıkça bizi hatırlayacaklar” ifadelerine yer verdi.

Deprem sonrası oyuncak üretimine verdiklerini aktaran Seçer, “Kadınlar ‘Biz deprem bölgesi için üretim yapmak istiyoruz’ dediler. Bu 10 bin adet oyuncak 200 kadın tarafından yapıldı. Bu oyuncaklar bizler ve hayırseverler tarafından satın alındı. Kadınlar bu oyuncakları sizler için kalpten yaptılar” diye konuştu.

Daha sonra Gölbaşı’na geçen Seçer ve kooperatif ortakları, burada da oyuncak dağıtımı gerçekleştirerek çocukların yüzlerini güldürdü.

 



Paylaş :
 
Etiketler :  meralseçer, kadınkooperatifi, depremzede

Yorum Ekle comment Yorumlar (19)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA