29 Mart 2024 Cuma




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA


Ekonomi Eski Bakanı ve 24. Dönem Ak Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan’ı binlerce partili ve yüzlerce araç konvoyu coşkulu bir şekilde karşıladı. Mersinlilerin yoğun ilgi gösterdiği Bakan Çağlayan Selçuklar Mahallesi’nde düzenlenen seçim ofisi açılışındaki mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek isterken muhalefeti de eleştirdi.

 

Tarih : 30 Nisan 2023 Pazar 23:41

14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel seçimler öncesi partisine destek olmak için Mersin’e gelen Ekonomi Eski Bakanı ve 24. Dönem Ak Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, Mersinliler tarafından coşku ile karşılandı. Adana Havalimanında sevgi seli ile yüzlerce partili Bakan Çağlayan’ı karşılarken, Çağlayan da bu ilgi karşısında kayıtsız kalmadı. Tüm partililerle tek tek selamlaşan Bakan Çağlayan daha sonra Mersin’e doğru hareket etti.  Mersin gişelerinde de yüzlerce araç konvoyu ve binlerce partilinin meşalelerle karşıladığı Bakan Çağlayan daha sonra Toroslar İlçe Örgütünün Selçuklar Mahallesi’nde düzenlediği seçim ofisi açılışına geçti. Burada kurbanlar kesilerek karşılanan Bakan Çağlayan miting şeklinde geçen Seçim Ofisi açılışında Mersinlilere seslenerek muhalefeti sert sözlerle eleştirdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek istedi.

MERSİN’İ ÇOK ÖZLEDİM

Milletvekilliği ve Ekonomi Bakanlığı döneminde Mersin’e duyduğu aidiyeti dile getiren Bakan çağlayan, “Bu kadar ilgi ve alaka karşısında birkez daha anladım ki, Mersin’i çok özlemişim. Mersin benim adeta bir Muş’lu olmama rağmen birinci Memleketim olmuş. 10 sene geçmiş aradan ilk defa meydanlardan konuşma yapıyorum. Dedim ki, ‘yahu neler söyleyeyim, ne anlatayım?’ Geçmişte çünkü meydan meydan Mersin’i, 13 ilçemizi karış karış gezdik. Vallahi sizin karşınıza gelince dilim açıldı, dilim! Allah sizleri var etsin! O zaman Mersin’de AK Parti’yi yüzde 32 oy alarak 1. Parti yapmıştık. Şimdi de sandıkları patlatarak bu başarının üzerine çıkmaya var mıyız.” diyerek Mersinlilere seslendi.

BİZ DİN DİL IRK AYRIMI YAPMADIK

Kandil’in ve Türkiye’deki siyasi uzantılarının Kemal Kılıçdaroğlu ile ittifak halinde olduğuna da değinen Çağlayan, “Şimdi bakın; diyorlar ki, biz, hani masanın altına birini saklamışlar ya? Hani geçen gün çıkıp dediler ya; ‘Cumhurbaşkanı adayımızı daha söylemedik, size söyleyeceğiz.’ Çok büyük sürpriz oldu bizim için! Kılıçdaroğlu’nun adayları olduğunu söylediler, bu yeşil, sol, sağ falan filan. HADEP; onların uzantıları. Ya onu zaten sizden evvel Kandil söyledi Kandil! Direk destek istedi. Siz damgayı yemişsiniz zaten. Kime hizmet edeceğiniz belli olmuş. Yoksa burada hep söyledik. Ben de bir Kürdüm, eski ülkücüyüm. Ama her zaman ülkemin birliği, beraberliği, bütünlüğü ile iftihar ettim. Allah, beni bu vatanda hayata getirdi. Cenabı Hak, beni bu ülkede, bu bayrak altında hayata getirdi. Allah’tan istediğim, bu bayrağın altında hayata gözlerimi yummaktır. Biz, Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Arap, Sünni, Alevi ayırımı yapmadık” ifadelerini kullandı.

SİZLERE GÜVENİYORUM

 “Ama evellallah bizim milletimiz, bizim insanımız, bizim Mersinlilerimiz, Toroslarımız; şunu bilsinler ki? Ne 17 Aralık’ta pabuç bıraktık, ne 15 Temmuz’da pabuç bıraktık. Ne de 14 Mayıs’ta pabuç bırakmayacağız. Bu ülkenin birlik ve beraberliğine, ölünceye kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerine devam eden Çağlayan, “Burada kaldı 2 hafta kardeşlerim. İki hafta sonra 14 Mayıs’ta Allah’ın izniyle oylarımızı, gümbür gümbür Reisicumhurumuz Sayın Cumhurbaşkanımıza vererek, yeniden açık ara inşallah Cumhurbaşkanı yapacağız. Aynı şekilde AK Partimizi, Cumhur İttifakını, Büyük Millet Meclisi’nde güçlü yapmak için AK Partimize sandıkları patlatırcasına oylarımızı vereceğiz. Ben sizlere güveniyorum. Sizler, bunu bize 2011’de gösterdiniz. Yüzde 32 oy aldık. Mersin’in birinci partisi olduk. Zaten AK Parti’ye birinci parti olmak yakışmaz mı? Tayyip Erdoğan’ın partisine, sizlerin olduğu partiye birinci olmak yakışmaz mı? Allah’a emanet olun! Allah yardımcımız olsun!” şeklinde konuştu.



Paylaş :
 
Etiketler :  zafer çağlayan, karşılama, miting, mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA