28 Mart 2024 Perşembe




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
Halil Demirkol: Yeni düzenlemeler ile OSB’ler hız kazanacak


Demirkollar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirkol, OSB Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemelerin OSB’lerde yer seçimi ve kamulaştırma süreçlerini hızlandıracağını belirterek, ‘Bu sanayicilerimiz adına çok önemli bir gelişme’ dedi.

 

Tarih : 13 Nisan 2023 Perşembe 14:03

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘OSB Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun' çerçevesinde yer seçimi ve kamulaştırma süreçlerinin çok daha hızlı gerçekleşeceğini ifade eden Demirkollar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirkol, ‘Yapılan düzenlemelerin ardından Türkiye'nin sanayi üretimine lokomotiflik yapan organize sanayi bölgelerinin yatırım ve üretim avantajları artacak’ dedi. 

‘YENİ OSB’LER DAHA HIZLI KURULABİLECEK’

Yasada bulunan ‘Yürürlükteki imar planlarında sanayi alanı olarak belirlenen yerlerde, planı onaylayan idarenin görüşünün alınması ve imar planına esas jeolojik ve jeoteknik etüt yapılması kaydıyla OSB yer seçimi işlemi yapılmadan OSB alanı kesinleştirilecek’ ibaresinin işlemleri çok hızlandıracağını kaydeden Demirkol, ’Ayrıca bu yasal düzenlemeler ile birlikte şartlara uyan tüm yatırımcılara OSB Müdürlükleri tarafından sanayi alanı tahsis edilebilecek. Ön tahsis uygulamasıyla artık OSB'lerimiz yer seçimi ve kamulaştırma süreçleri devam ederken, yatırımcılara belirlenen bedel üzerinden ön tahsis yapabilecekler. Bu da OSB’leri finansal açıdan rahatlatacağı için yeni OSB’lerin daha hızlı kurulmasına zemin hazırlayacak’ dedi. 

‘ÜRETİM RAKAMLARINA YANSIR’

Yeni OSB’lerin daha kolay kurulabilmesini sağlayacak olan bu yasal düzenlemelerin ardından OSB’lerin ellerinin rahatladığını kaydeden Demirkol, ‘Ülkemizde ne kadar fazla OSB olursa o kadar fazla üretim alanı açılır. Bu da direkt olarak ülkemizin üretim, istihdam ve ihracat rakamlarına yansır. Ülke ekonomimizin güçlü hale gelmesini istiyorsak mutlaka yeni sanayi alanları oluşturmalıyız. Bu anlamda başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank olmak üzere yasal düzenlemelerin yapılmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum’ dedi.



Paylaş :
 
Etiketler :  halik demirkol, osb, ekonomi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA