27 Nisan 2024 Cumartesi




23:41   ÇAÐLAYAN’A COÞKULU KARÞILAMA   14:03   MERSÝN’ÝN ÞEKERLERÝNE, ÞEKERLER BÜYÜKÞEHÝR’DEN   13:50   BAÞKAN ABDULLAH ÖZYÝÐÝT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSÝNDEN KADIN KOOPERATÝFÝ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NÝSAN HEDÝYESÝ   13:39   BÜYÜKÞEHÝR’ÝN ‘DEPREM DAYANIÞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETÝCÝLERÝ AÐIRLIYOR   13:33   BÜYÜKÞEHÝR’ÝN ÇOCUK GELÝÞÝM MERKEZLERÝNDE ‘23 NÝSAN’ COÞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HýZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADý   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAÐýLDý: 5-1   14:13   SALDýRý ÖNCEDEN KURGULANMýÞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKÞAMLARI BÝR BAÞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAÐMEN BAÞKAN BOZDOÐAN PROJENÝN TEMELÝNÝ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSÝN YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ AVRUPA’DA ÇEYREK FÝNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYÝFLÝ DAKÝKALAR GEÇÝRDÝ   21:42   YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ EBEVEYNLERÝ EÐÝTEREK ÇOCUKLARIN GELÝÞÝMÝNE REHBERLÝK EDÝYOR   21:41   VATANDAÞ VE ÖÐRENCÝLERE HÝZMET VEREN HALK RESTORAN YENÝLENÝYOR   21:30   “SAÐLIK ÇALIÞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BÝN 800 ÖÐRENCÝNÝN YKS SINAV ÜCRETÝ BÜYÜKÞEHÝR’DEN   17:16   YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ TEMÝZLÝK ÝÞLERÝ EKÝPLERÝ ÞÝMDÝ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
BAÞKAN SEÇER, ÝSTANBUL BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ’NÝN DEPREM SEFERBERLÝK PLANI TOPLANTISI’NA KATILDI


Baþkan Seçer, Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi’nin olasý bir depreme karþý hazýrladýðý Ýstanbul Deprem Seferberlik Planýný açýkladýðý toplantýya katýldý.

 

Tarih : 3 Mart 2023 Cuma 18:58

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’in öncülüðünde de yaþanan depremin ardýndan Mersin’de bugüne kadar göz ardý edilen depremle ile ilgili tüm çalýþmalar baþlatýldý.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, yaþanan depremin ardýndan Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi'nin olasý bir depreme karþý hazýrladýðý Ýstanbul Deprem Seferberlik Planýný açýkladýðý toplantýya katýldý. Toplantýda Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi tarafýndan Ýstanbul’un depreme dirençli bir kent haline getirilmesi amacýyla ‘Deprem Bilim Üst Kurulu’nun önerileri, tespitleri ve çözüm yollarý doðrultusunda baþlattýðý seferberlik planýný kamuoyu ile paylaþýldý. 

Toplantýya; Baþkan Seçer’in yaný sýra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreter Yardýmcýlarý Seyit Torun, Gökçe Gökçen, Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu, Adana Büyükþehir Belediye Baþkaný Zeydan Karalar,  aralarýnda Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Celal Þengör ve Prof. Dr. Haluk Eyidoðan gibi ülkenin önde gelen yer bilimcilerinin yer aldýðý uzmanlar katýldý.

“DEPREMÝ TÜRKÝYE'NÝN BÝRÝNCÝL SORUNU KABUL ETMELÝYÝZ”

Toplantýda konuþan Ýmamoðlu, Ýstanbul için deprem konusunda seferberlik baþlattýklarýný belirten Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu, “Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi olarak güçlü bir inisiyatif alýyoruz, düzeni deðiþtiriyoruz. Deprem ve afetlere karþý bu kadim þehri dirençli bir kent haline getirmek için her þeyi tekrardan, sýfýrdan baþlatýyoruz. Eðer bu topraklarda durmadan depremler oluyor, binalar yýkýlýyor, insanlarýmýz ölüyorsa; iktidarý, muhalefeti, bürokratý ve vatandaþýyla birlikte hepimiz, depremi Türkiye'nin birincil sorunu kabul etmeliyiz” dedi. 

Baþkan Ýmamoðlu’nun açýlýþ konuþmasýnýn ardýndan Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi bürokratlarý da söz alarak, sorumluluk alanlarýyla ilgili çalýþmalarý kapsayan sunumlar yaptý. 5 madde altýnda deðerlendirilerek hazýrlanan Ýstanbul Deprem Seferberlik Planý; afet odaklý kentsel dönüþüm çalýþmalarý, mevcut altyapý ve ulaþým aðýnýn afetlere dayanýklý hale getirilmesi, sismik ve yer bilimleri çalýþmalarý, afet sonrasý toplanma/barýnma alanlarý ve afet odaklý eðitim ve kapasite geliþtirme baþlýklarýndan oluþtu.

Mersin Büyükþehir, kentte bugüne kadar göz ardý edilen depremle ilgili tüm çalýþmalarý baþlattý

Toplantýya katýlan Baþkan Seçer, toplantýnýn; Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi’nin bilim insanlarý ve uzmanlarla yaptýðý önemli bir çalýþma olduðunu belirtti.

MERSÝN’DE KARARLI ADIMLAR ATILIYOR

Yaþanan büyük afetin ardýndan, Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’in öncülüðünde Mersin’de bugüne kadar göz ardý edilen deprem ile ilgili çalýþmalar baþlatýldý ve çalýþmalar kararlýlýkla sürdürülüyor. Bugüne kadar çeþitli gerekçelerle baþlatýlmamýþ ve atýlamamýþ adýmlar belirlenerek, gerekli çalýþmalarý baþlatma kararý alan Mersin Büyükþehir Belediyesi, öncelikli olarak deprem risk yönetimi ve kentsel iyileþtirmeyle ilgili bir daire baþkanlýðý kurma kararý aldý. Mersin Büyükþehir Belediyesi Mart Ayý olaðan toplantýsýnda gündeme gelecek olan kararla birlikte Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel Ýyileþtirme Daire Baþkanlýðý kurulmasý için hukuki adýmlar atýlacak. Ayrýca, yine bu kapsamda “Afet ve Acil Durum Eylem Planý” çalýþmalarý baþlatýldý. Belediye bürokratlarýndan oluþan teknik bir heyet de Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi’nin daveti üzerine, Deprem Bilim Üst Kurulu Toplantýsý’na katýldý.

 



Paylaþ :
 
Etiketler :  deprem, seferberlik, mersin, istanbul

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr.



 
 

 




 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE HABER ARÞÝVÝ GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA