29 Mart 2024 Cuma




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİR’İN ÜCRETSİZ KURSLARI DEVAM EDİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Halkkent MERCEK’te, Tırnak Süsleme ile Temel Makyaj kursları açıldı. Eğitmen Türkan Şahgül tarafından verilen kurslarda katılımcılar, makyaj ve tırnak süslemeye dair hem teorik hem de uygulamalı eğitim görüyor. Her iki kursun sonunda da gerçekleştirilecek sınavı başarıyla tamamlayan kursiyerler, Türkiye’nin her yerinde geçerli olan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alacaklar.

 

Tarih : 20 Aralık 2022 Salı 11:06

Kurslar hakkında bilgi veren MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi Eğitim Koordinatörü Gül Kadem Maya, her iki kursa da çok fazla talep olduğunu ve kursiyerleri ön görüşme yaparak belirlediklerini aktardı. Bu alanda çalışan ya da çalışmaya niyetli olan kişilere öncelik verdiklerini belirten Maya, “Hem teorik, hem uygulamalı eğitim veriyoruz. Kursiyerlerimiz hangi maddeleri kullanacakları ve makyajda cilt tonuna göre hangi malzemeye ihtiyaç duyulacağı gibi eğitimleri alıyorlar” dedi.

Kursun sonunda sınav yapılacağını ve bu sınavı başarıyla geçen kursiyerlerin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alacaklarını söyleyen Maya, “Makyaj ve tırnak süsleme, artık hem Avrupa’da hem de Türkiye’de bir sanata dönüştü. Bunun üzerine biz de nitelikli çalışanlara destek olmak istedik. Özel kurumlarda bu eğitimler çok ciddi ödemelerle veriliyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu kursu ücretsiz açtık. Daha önce deneyimi olan, üniversitede eğitim görmüş veya kuaförlerde çalışmış, bu alanda kendini gösterecek kişileri bir adım öne çıkardık. Çünkü bizim amacımız hobi değil, meslek edindirmek” ifadelerini kullandı.

ŞAHGÜL: “ÖĞRENCİLERDEN HİÇBİR ÜCRET TALEP ETMİYORUZ”

Eğitmen Türkan Şahgül ise kursa gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirtti. Kursiyerlerin çok başarılı olduğunu ve iyi sonuçlar aldıklarını kaydeden Şahgül, “Kursiyerlerin çoğu iş bulabilmek adına katıldı. Dışarıda bu kurslar parayla, ama burada her şey ücretsiz. Öğrencilerimizden hiçbir şekilde ücret talep etmiyoruz, bütün malzemelerimiz de burada mevcut. Öğrenciler çok memnunlar. Sırada bekleyen bir sürü öğrenci var. Bu arkadaşlarımızı mezun ettikten sonra, yeni katılımlarımız olacak” diye konuştu.

“KURS SAYESİNDE BU ALANDA KENDİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ”

Tırnak Süsleme kursu öğrencilerinden Perjin Düzen, kursun meslek edindirme anlamında çok büyük katkısı olduğunu söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesi’nin bize sunmuş olduğu bu kursa başvuru yaptım ve kabul edildim. Bize meslek edindirme anlamında güzel katkılar sunuluyor. Kurs sonunda bir iş yeri açmayı isteriz” dedi.

Kursiyer Özge Deveci ise bu alanda kariyer yapmak istediğini belirterek, “Bu iş benim için hobi değil. Daha çok meslek alanında istediğim bir şey. Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Devam kursu olursa da katılmak istiyorum. Büyükşehir’in verdiği bu hizmetten çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

Kursiyer Kerem Akıllıok da kursların özellikle ücretsiz olmasından dolayı çok memnun olduğunu vurgulayarak, “Şu anda iyi gidiyor. Verilen bunca emeğin karşılığını alabileceğimi düşünüyorum. Bu alanda kendimi geliştirmeyi planlıyorum. Dışarıda kaç bin liraya aldığımız şeyleri, burada ücretsiz alabiliyoruz” dedi.

“BU HİZMETLER SAYESİNDE KADINLARIMIZ KALKINMIŞ OLUYOR”

Temel Makyaj kursuna katılan Emine Yalçın ise makyaj artisti olmak istediğini ve bu yüzden kursa katıldığını söyledi. Daha önce ücretli verilen özel kurslara katıldığını, ancak istediği verimi alamadığını belirten Yalçın, “Başvuruyu yapıp görüşmeye geldim ve beni kabul ettiler. Daha da güzel şeyler öğreneceğimize inanıyorum, çünkü önümüzde 2 ay var. Bu hizmetler sayesinde kadınlarımız kalkınmış oluyor” ifadelerini kullandı.

Temel Makyaj kursiyerlerinden Ela Şengezer de, MERCEK’i internet sayfasından takip ettiğini ve bu sayede kurslardan haberdar olduğunu söyledi. Evinin yakınında böyle bir kurs olmasının da kendisi için çok avantajlı olduğunu belirten Şengezer, “İnanılmaz güzel geçiyor, çok da eğlenceli geçeceği şimdiden belli, hocamız da çok enerjik. Büyükşehir’in böyle bir hizmet sunuyor olması mükemmel ve böyle eğitimlerin ücretsiz olması da bizi ekstra mutlu ediyor” diye konuştu.



Paylaş :
 
Etiketler :  mercek, ücretsiz, kurs

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA