29 Mart 2024 Cuma




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
10 KÖYÜ BİRBİRİNE BAĞLAYAN 10 NUMARA YOL


Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, tarımsal üretimin yoğun yapıldığı bölgelerde ulaşım kalitesini arttırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus kent merkezinde yer alan Şahin Mahallesi’nden başlayarak, sahile yakın bölgede bulunan Kulak Mahallesi’ne kadar uzanan 19 kilometre uzunluğundaki yolda, çift kat sathi asfalt kaplama çalışması gerçekleştirdi.

 

Tarih : 13 Aralık 2022 Salı 09:47

Bozuk zemini nedeniyle şikâyetlere neden olan ve bölgede ‘set yolu’ olarak adlandırılan yol güzergâhında, önce zemin iyileştirme faaliyetini yerine getiren yol yapım ekipleri, ardından kombi araçlar vasıtasıyla çift kat sathi asfalt serim işlemi uyguladı.

Şahin Mahallesi’nden başlayarak, ovada yer alan Mantaş, Yeniçay, Aliağa, Hasanağa, Özel Bahşiş ve Kulak Mahalleleri’nde yaşayan vatandaşların geçiş yaptığı yolu, bölgeye sıklıkla gelen amatör balıkçılar da kullanıyor.

MUHTAR AYDIN: “BAŞKANIMIZ ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI YAKINDAN BİLİYOR”

Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, set yolunun özellikle çiftçiler için önem arz ettiğine dikkat çekerek, “Bu yol, Şahin Mahallesi’nden başlayıp denize kadar giden bir yol. Sebzelerini meyvelerini götürürken bu yolda bozuluyor, zarar görüyor diye çiftçilerimizin yoğun bir talebi vardı. Çiftçilerimizin bu talebini Vahap Seçer Başkanımıza ilettik. Başkanımız da çiftçilere dost, onların sorunlarını yakından biliyor. Biz de çiftçilerimiz adına Başkanımıza bu çalışmalarından dolayı, gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHTAR ŞEN: “YOLUN YAPIMINDAN DOLAYI MEMNUNUZ”

Kulak Mahallesi Muhtarı Necati Şen de, D-400 karayoluna kadar uzanan yolun yapımından dolayı memnun olduklarını kaydederek, “Vahap Seçer Başkanımıza çok teşekkür ederim. Grup yolunun D-400’e bağlanan kısmı çiftçilerimizin kullandığı bir yoldur. Çiftçilerimiz için çok iyi bir yol olmuştur” dedi.

MUHTAR BAŞBÖYÜK: “DAHA ÖNCE BÖYLE SICAK ASFALT GÖRMEDİK”

Grup yolunun yapılmasının yanı sıra, geçtiğimiz günlerde mahalle içerisinde de Büyükşehir ekipleri tarafından yapılan asfaltlama çalışmasından dolayı oldukça mutlu olduklarını kaydeden Mantaş Mahallesi Muhtarı Yusuf Başböyük, “Köyümüzün ana yolu; 10 köyü bağlayan yolumuzun sıcak asfalt yapımı bitti. 10 köyü bağlayan yolumuz 10 numara oldu. Köyümüzün insanları yaşlı. ‘Daha önce böyle sıcak asfalt görmedik’ dediler. Set yolumuz aynı şekilde, çok berbattı. Vahap Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Biz onunla gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.



Paylaş :
 
Etiketler :  yol, mersin, büyükşehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA