29 Mart 2024 Cuma




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER MAGİC TERAPİ İLE EĞLENDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlediği etkinliklerin son gününü Magic Terapi ile tamamladı. Magic terapinin geliştiricisi ve uygulayıcısı olan Amerikalı Kevın Spencer’ın konuk olduğu etkinlikte çocuklar, Magic Terapi sayesinde sihirli terapi deneyimini yaşamış oldu.

 

Tarih : 8 Aralık 2022 Perşembe 11:06

Uygulamalı etkileşimli bir öğrenme deneyimi olan Magic Terapi, Kevın Spencer’ın kendi sağlık sorunları ile baş ederken geliştirdiği bir terapi yöntemi. Basit sihir numaralarından oluşan Magic Terapi; biliş, motor, iletişim ve sosyal becerileri geliştirirken, hem motivasyon hem de eğlence sağlıyor. Bu noktadan yola çıkan Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Tarsus Engelliler Platformu ile iş birliği içerisinde Kevın Spencer’ı konuk ederek özel gereksinimli bireylerin her zamankinden farklı bir gün geçirmesini sağladı.

Mersin Otistik Çocukları Koruma ve Eğitim Derneği ile Mezitli Otizme Umut Derneği’nin katılımıyla Engelsiz Yaşm Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, özel gereksinimli bireyler Spencer’ın sihir numaralarıyla eğlenirken, zaman zaman da şaşkınlık yaşadı. Aileleriyle birlikte terapiye katılan özel gereksinimli bireyler, Spencer’a bazı sihir numaralarında eşlik de etti.

“ÇOCUKLARIMIZIN EL BECERİLERİ, DİKKAT FONSKİYONLARI, İNCE MOTOR BECERİLERİ GELİŞİYOR”

Mersin Büyükşehir Belediye Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nda Duyu Bütünleme Terapisti olarak görev yapan  Fizyoterapist Bilge Yıldırım, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında yaptığımız etkinliklerin bugün son günündeyiz. Bugün Amerika’dan bir misafirimiz var; Kevin Spencer. Bir psikolog. Aynı zamanda özel eğitim doktorası olan bir uzman. Kendi yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle uzun süre tedavi almak zorunda kalmış ve bu tedaviler sırasında da kendi deneyimleriyle birlikte bir terapi tekniği geliştirmiş. Magic Terapi.  Sihir ve eğlence aslında. Bu çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi, dikkat fonksiyonlarının gelişmesi, ince motor becerilerin gelişmesi için tüm gün hocamızla birlikte atölyeler yapacağız. Atölyemiz çok eğlenceli bir şekilde devam ediyor. Çocuklarımızın da çok büyük bir ilgisi var” dedi.



Paylaş :
 
Etiketler :  özelbireyler, magicterapi, tarsus, mersin, büyükşehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA