29 Mart 2024 Cuma




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
MERSİN’İN TARIMINA VE ÜRETİM DESENİNE KATKI…


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, üreticilere destek amacıyla ‘Destek Büyükşehir’den Üretim Çiftçiden’ sloganıyla sürdürdüğü fidan dağıtımları devam ediyor.

 

Tarih : 22 Kasım 2022 Salı 11:07

Bu kapsamda Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke, Tarsus ve Toroslar ilçelerindeki 93 mahallede 189’u kadın toplam 587 üreticiye, 17 bin 831 adet badem fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Proje kapsamında dağıtılan badem fidanları sayesinde, yaklaşık 600 dekar alanın badem üretimine kazandırılacağını kaydeden Gıda Mühendisi Özlem Gök, “Söz konusu proje ile Mersin’in mevcut tarımına ve üretim desenine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

KANDEMİR: “BADEM FİDANLARINA YOĞUN TALEP VAR”

Gülnar’da düzenlenen Badem Fidanı Dağıtım Töreni’nde üreticilerin mutluluk ve heyecanı gözlerine yansırken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Gülnar Koordinasyon Şube Müdürü Birol Kandemir, “Burası, Mersin’in en kırsal bölgesi olan, yaklaşık 65 kilometreden içme suyu gelen, kırsalın ve susuz tarımın yoğun olduğu bir yer. O yüzden daha önceki yıllarda da denediğimiz badem fidanlarımızdan başarılı sonuçlar alınması nedeniyle, bu yıl da üreticilerimize tekrar dağıttık. Yoğun bir talep var, çok başarılı bir proje oldu” diye konuştu.

“BU FİDANLARI BİR SİMİT-ÇAY PARASINA TEMİN EDİYORUZ”

Badem fidanlarını, emekli maaşına katkı yapması amacıyla aldığını söyleyen Abdülkadir Şahin isimli vatandaş, “Gelecekte çocuklarım heves eder, diğer insanlar bunu görerek, bizler başarırsak onlar da bunun olabileceğini görüp kendilerine geçim kaynağı sunar diye katıldım. Vahap Seçer başkan olduktan sonra, tarımsal hizmetlerde çok güzel işler yapılıyor ve çok büyük destek veriliyor. Dışarıda 35-40 liraya alabileceğiniz bu fidanları, Büyükşehir Belediyesi bir simit çay parasına bizlere sunuyor” şeklinde konuştu.

“BİZ ÇİFTÇİLERE, ÜRETİM AMAÇLI İYİ BİR DESTEK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üreticinin yanında olmasının çok güzel olduğunu söyleyen Süleyman Kaş isimli üretici ise, “Bu tür projelerle, biz çiftçilere üretim amaçlı iyi bir destek veriliyor. Öncesinde de fidanlarımız var, ama böyle destek amaçlı olduğu zaman daha iyi oluyor. Çünkü ülkenin şu andaki ekonomik durumunda, biz bunu başka yerden almaya çalışsak alamayız. O yüzden üreticiye iyi bir destek” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIN EĞİTİMİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Fidanlardan elde edeceği gelir ile çocuklarını daha rahat okutmayı hedeflediğini söyleyen Ömer Gedik isimli çiftçi, “Çok iyi bir proje. Bizi bademci yapıyorlar. Çocuklarım okuyor, geçim sıkıntılı. Bunlardan elde edeceğim kazançla çocuklara bakacağız” dedi.

 



Paylaş :
 
Etiketler :  bademfidanı, mersin, büyükşehir, üretici

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA