25 Nisan 2024 Perşembe




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
ÖZEL BİREYLER BİRÇOK YÖRENİN DANSINI ÖĞRENİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı’nda özel bireyler, her etkinlik ile engelleri biraz daha aşıyor. 2 yıldır devam eden ‘Halk Dansları Kursu’ ile özel bireyler birçok yörenin dansını öğreniyor, özel günlerde gösterilere çıkıyor.

 

Tarih : 15 Kasım 2022 Salı 10:56

Yenişehir’de hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı’nda Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri düzenlenen Halk Dansları Kursu sayesinde özel bireyler, sosyalleşme fırsatı da elde ediyor. Eğitimler hem Engelsiz Yaşam Parkı’nda yer alan Dans Evi’nde, hem de havanın güzel olduğu zamanlar parkın bahçesinde veriliyor.

DEMİR: “BURADA ZİHİNSEL, BEDENSEL VE RUHSAL ANLAMDA ÇOK MUTLULAR”

25 çocuğun kayıtlı olduğu Halk Dansları ekibinin yaklaşık 2 yıldır faaliyet gösterdiğini kaydeden Engelsiz Yaşam Parkı Sorumlusu Betül Demir, “Özel günlerde yapılan etkinliklerde yer alarak oyunlarını sergiliyorlar. Kültür Daire Başkanlığımız kıyafetlerimizi temin ediyor. O kıyafetlerle sahne almak, onları inanılmaz keyifli bir hale getiriyor. Onlar burada zihinsel, bedensel ve ruhsal anlamda çok mutlular” dedi.

“BURASI BİZİM İKİNCİ EVİMİZ”

Özel bireylerden Damlanur’un annesi Gülbeyaz Erbaş, “Hafta içi her gün geliyoruz. 2 gün pilatese giriyor, 3 gün de makromeye giriyorum. Çeşitli seramik boyamalar yapıyoruz. Çocuğum halk oyunlarında, boccede, spordayken, biz de bu tarz etkinliklerle uğraşıyoruz. Burası bizim ikinci evimiz” diye konuştu.

Selim’in babası Talip Kaya, Engelsiz Yaşam Parkı’nın her olanağından memnun olduğunu anlatarak, “Burada güven içindeyiz. Çocuğum diğer çocuklarla etkileşim halinde. Kişisel gelişim olarak daha iyiye gidiyor. Konuşmasında biraz zorluk vardı, ama gün geçtikçe daha iyi oluyor burada. Buradaki öğretmenlerimiz çok özverili çalışıyorlar. Yeşillik içinde her şey çok güzel” ifadesini kullandı.

14 yaşındaki özel birey Dilara Saçu, “Boccemiz, yüzme dersimiz, dans oyunlarımız, resim dersimiz var. Buraya ilk geldiğimde zeybek ve vals yapmıştım. Sonra meses ve roman oynadık. Şimdi de erik dalı ve zumba çalışıyoruz. Arkadaşlarımı gerçekten çok seviyorum. Hepsi bana çok iyi davranıyor. Dans etmeyi çok seviyorum. Büyüyünce de dansçı olmak istiyorum” dedi.

“OYUNLAR VÜCUDUMUZA VE PSİKOLOJİMİZE İYİ GELİYOR”

Halk Dansları kursuna katılan Bayram Abiş, “Bütün hocalarımızı çok seviyoruz. Erik dalı, efeler, kolbastı oynuyorum. Sahnelere çıkıyoruz. Vahap Seçer Başkanımızın yanına gidiyoruz. Buradan O’na öpücük yolluyorum, onu çok seviyorum. Bütün arkadaşlarımı Engelsiz Yaşam Parkı’na davet ediyorum” diye konuştu.

Veli Erciyas ise, “Arkadaşlarımızla halk oyunu oynuyoruz. Vücudumuza ve psikolojimize iyi geliyor. En sevdiğim oyun meses oldu. Tüm öğretmenlerimize, müdürümüze hepsine teşekkür ediyoruz. Dertlerimiz olduğunda hep yanımızdalar” dedi.

 



Paylaş :
 
Etiketler :  engelsizyaşam, halkdansıkursu, mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA