28 Mart 2024 Perşembe




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
İLERİ YAŞ ALMIŞ YURTTAŞLARIMIZIN TANSİYON VE ŞEKER ÖLÇÜMLERİ YAPILDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Emekli Evi üyelerine yönelik, ‘İlk Yardım Bilgilendirme Eğitim’ programı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından verilen eğitim sonunda, ileri yaş almış yurttaşların tansiyon ve şeker ölçümleri yapıldı.

 

Tarih : 9 Kasım 2022 Çarşamba 11:12

Kültür Park içersinde yer alan Tarsus Emekli Evi’nde gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak katılan, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı İlk Yardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Sonay Kılıç, sunumuna ilk yardımın tanımını yaparak başladı.

KARŞILAŞILABİLECEK ACİL DURUMLARDA İLK ANDA NE YAPILACAĞI İLE İLGİLİ BİLGİLER VERİLDİ

Yoğun katılımla gerçekleşen eğitim çalışmasında Sonay Kılıç; elektrik yanıkları, kimyasal yanıklar, donma olayları, güneş veya aşırı sıcak çarpması durumlarında nelerin yapılması gerektiği ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Yaşamda sıkça karşılaşılan kırık, çıkık ve burkulma olaylarında, ilk anda ne gibi tedbirler alınması gerektiğini de anlatan Kılıç, slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumunda ayrıca, zehirlenme, tıkanma ve zehirli hayvan sokmaları ile daha birçok konuda alınacak ilk tedbirler hakkında anlatımlarda bulunup, gelen soruları yanıtladı. Yapılan bilgilendirmelerin ardından, katılımcılara sağlık taraması da yapıldı.

‘VERİLEN HİZMETLERDEN MEMNUNUZ’

Tarsus Emekli Evi üyelerinden Reyhan Zaman, verilen hizmetten oldukça memnun olduğunu ifade ederek, “İlk yardım bilgilendirmesinden ve yapılan taramadan çok memnun kaldım. Devam etmesini de isteriz, teşekkür ederiz” diye konuştu.

Emekli Evi’nde güzel zaman geçirdiklerini kaydeden Zekeriya Okat ise, “Vahap Bey’e ve ekibine, bize burayı tahsis ettiği için çok teşekkür ediyorum. Yapılan hizmetlerden çok memnunuz. Buraya geliyoruz sabahları çayımızı içiyor, gazetelerimizi okuyoruz” dedi.

 

 



Paylaş :
 
Etiketler :  tarsusemeklievi, mersin, büyükşehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA