28 Mart 2024 Perşembe




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
14. ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU LANSMANI YAPILDI


Bu yıl 14.’sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nun lansmanı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla yapıldı. Tarsus Yarenlik Alanı’nda gerçekleştirilen lansman, güzergah bilgilerinin yer aldığı sunumla başladı.

 

Tarih : 20 Ekim 2022 Perşembe 10:24

23 Ekim Pazar günü koşulacak olan Tarsus Yarı Maratonu’nda 21 kilometrelik Yarı Maraton Koşusu saat 09.00’da, 3 kilometrelik Halk Koşusu ise 09.30’da başlayacak. Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp, yine aynı noktada sonlanacak olan Yarı Maraton’un ödül töreni ise 11.30’da yapılacak. Sporcular ve vatandaşlar, Tarsus’un tarihi ve kültürel dokusu içerisinde koşarak maraton heyecanı yaşayacaklar. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni devraldıkları günden bugüne çok daha iyi noktalara getirdiklerini ifade eden Başkan Seçer, “Bizler bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Onun için önce belediyelere talip olduk. Bizlerin yönetiminde belediye çalmıyor, çaldırmıyor, israf etmiyor” dedi.

Kendilerini terörle ilişkilendirmeye veya vatan sevgilerini sorgulamaya kimsenin haddi de hakkı da olmadığının altını çizen Başkan Seçer, “Biz bu vatana halel getirmeyiz. Atatürk’ten aldığımız emaneti, bizden sonraki kuşaklara namusumuz ve şerefimizle devredeceğiz” ifadelerini kullandı.

3,5 yıldır iş başında olmalarına rağmen, 10 yıldır hizmette gibi 24 saat çalıştıklarını belirten Başkan Seçer, “Mersin'de ulaşım alanında trafiği rahatlatacak birçok önemli çalışmaların benzerlerini, Tarsus’ta da yaptık ve daha da yapacağız. Tarsus’ta hizmet seferberliği başlattık” diye konuştu.

Tarsus Yarı Maratonu’nun kendisi için önemli bir etkinlik olduğunun altını çizen Başkan Seçer, “Benim için önemli bir etkinlik. İnsanların bir arada olması, belli bir süreliğine de olsa huzur bulması; siyasi görüş, mezhep, meşrep ayrımı olmadan bir arada olması benim için önemli. Herkesi kucaklayacağız. Bölmek, ayırmak, asıl vatana ihanet bu” dedi.

Tarsus Yarı Maratonu’nun 3 kilometrelik halk koşusuna kendisinin geçen yıl katıldığını ve bu yıl yine katılacağını belirten Başkan Seçer, halk koşusuna herkesi beklediğini söyledi.

 “PAZAR GÜNÜ HALK KOŞUSUNDA BEN DE OLACAĞIM, HERKESİ BEKLİYORUM”

Tarsus Yarı Maratonu hakkında bilgi veren Başkan Seçer, kendisinin de geçen yıl katıldığı 3 kilometrelik halk koşusuna herkesi beklediğini söyledi. Başkan Seçer “Ben de Pazar günü halk koşusunda olacağım, hepinizi bekliyorum. 3 binden fazla katılım olacağı söylendi. Burada uluslararası platformda koşu yapan sporcularımız var. Türkiye'den değişik illerden sporcularımız var” ifadelerini kullandı.

Tarsus Yarı Maratonu’nun kendisi için önemli bir etkinlik olduğunun altını çizen Başkan Seçer, “İnsanların bir arada olması, belli bir süreliğine de olsa huzur bulması; siyasi görüş, mezhep, meşrep ayrımı olmadan bir arada olması benim için önemli. Biz bir yüreğiz, biz Türkiye'yiz, doğudan batıya, kuzeyden güneye… Herkesi kucaklayacağız. Bölmek, ayırmak, asıl vatana ihanet bu. ‘Sen kırmızısın, sen mavisin, sen yeşilsin’ demektir asıl bölücülük” dedi.

Katılımcılara 4-5-6 Kasım 2022 tarihlerinde yapılacak olan 1.Tarsus Uluslararası Festivali’ni de çok önemsemeleri çağrısında bulunan Başkan Seçer, “Bu festivale yurdun her tarafından ve yurt dışından çok olağanüstü topluluklar gelecek. Halk dansları, sanatçılar, söyleşiler, romancılar, gazeteciler herkes burada olacak. Mersin'in yetiştirdiği Tarsus'un yetiştirdiği değerleri buraya çağıracağız. Çok güzel konserler olacak” dedi.

Konuşmanın ardından Pazar günü yapılacak halk koşusuna kaydını yaptıran Başkan Seçer'e,

maraton koşusu için "33" numaralı forma hediye edildi. Başkan Seçer, lansman bitiminde Tarsus esnafını da gezerek, kolaylıklar diledi.



Paylaş :
 
Etiketler :  tarsusmaratonu, mersin, büyükşehir, tarih

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA