28 Mart 2024 Perşembe




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
“BÜYÜKŞEHİR’İN FARKIMIZDA OLMASI MUTLULUK VERİCİ”


Mersin Büyükşehir Belediyesi her kesimden her vatandaşın derdine derman olmak için var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, gelişimsel farklılık tanısı ile Engelsiz Yaşam Merkezi’ne başvuran Aras Yağız Atak’ın yaşadığı sosyal davranış bozukluğunun, verdiği ücretsiz eğitim ile alt seviyelere çekilmesini sağladı.

 

Tarih : 16 Eylül 2022 Cuma 11:58

Annesi Filiz Atak’ın başvurusunun incelenmesinin ardından, küçük çocuğun tedavisine katkı sunmak için çalışmalara başladıklarını söyleyen Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Engelsiz Yaşam Merkezi Egzersiz ve Koordinasyon Odası sorumlusu Beden Eğitim ve Spor Öğretmeni Fatma Nur Yılmaz, “Yağız Aras, gelişimsel farklılık tanısı ile bize geldi. Güçlü ve zayıf yönlerini aileyle beraber gözlemleyerek, spor planlama programı oluşturduk” dedi. 

Verilen eğitimler ve fiziksel aktivitelerle beraber, çocukların koordinasyon parkurlarında göstermiş olduğu performanslarla; bedensel, biliçsel, duyusal ve ruhsal gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Yılmaz, eğitim süresince anne Filiz Atak’ın da derslere katıldığını belirterek, “Biz genellikle 7 ay boyunca annesi ile beraber derse girdik. Dönem dönem çocuğun davranış problemlerinden dolayı, anneyi çıkarmak zorunda kaldım. Bu şekilde veliye de öğreterek, spor planlama programlarını göstererek, sürece dâhil etmeye çalışıyoruz” diye konuştu. 

Benzer eğitimlerin 1 eğitim-öğretim yılı süresince devam ettiğini ve ücretsiz olduğu için vatandaşlardan çok fazla talep aldıklarını söyleyen Yılmaz, başvuru için kişinin engelli sağlık raporu ve öz bakım becerilerini yerine getirebiliyor olması gerektiğini kaydetti.

ANNE FİLİZ ATAK: “OĞLUM KOMUTLARA UYMA, BEKLEME VE SOSYAL İLİŞKİLERDE DAHA İYİ”

Oğlunun sosyal davranış bozukluğu tanısı sonrasında Engelsiz Yaşam Merkezi’ne başvurduklarını dile getiren anne Filiz Atak, “Burası aslında bildiğim, ama bilmediğim bir yerdi açıkçası. Çalıştığım işten dolayı buranın farkına vardık. Buraya geldiğimizde, benim oğlum komut almıyordu. Bildiğini yapıyordu, hiçbir şekilde insanlarla temas kurmuyor, uzak duruyordu. Yani sosyal bir insanın yapması gereken her şeyden uzaktaydı. Buraya geldikten sonra komutlara uyma, bekleme ve sosyal ilişkilerde biraz daha iyi” dedi.

Yağız Aras’ın tedavi eğitimi öncesinde kaybetme ve kazanmayla ilgili çok ciddi sıkıntıları olduğunu söyleyen anne Atak, “Kaybetme olayını yüzde 100 aşmış değiliz. Bu durum sağlıklı insanlarda da var bazen. Yüzde 100 her şeyi mükemmel oldu diyemiyorum, ama ortalamaya vurduğunuz zaman hocamızın sabrı, sevgisi çok etkili oldu. Artık oğlum buraya severek geliyor. Bunda hocamızın sabrı ve işini severek yapmasının katkısı çok fazla” diye konuştu.  

“BÜYÜKŞEHİR, ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERLE İLGİLİ ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPIYOR”

Verilen hizmetten dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiğini ifade eden Filiz Atak, “Bizim farkımızda olmaları beni çok mutlu etti. Benim başıma böyle bir şey gelene kadar, belediyenin bu anlamda bir hizmeti olduğunun farkında değildim. Güzel şeyler veriyorlar açıkçası. Yüzme olsun, cimnastik olsun, resim olsun birçok konu var. Ben çalışma koşullarımdan dolayı çocuğumu her tarafa götüremiyorum, ama burada öğretmenimizin de çok katkısı olduğu için buraya özellikle zaman ayırıyoruz” şeklinde konuştu.

Özel gereksinimli çocuğu olan ailelere de çağrıda bulunan anne Filiz Atak, “Sadece rehabilitasyonla ilerlenebilecek bir durum değil. Çocuklarını olabildiğince sporla iç içe desteklerlerse, kesinlikle yol kat edeceklerdir. Geçen sene çocuğumu cimnastiğe ve yüzmeye buradaki merkeze getirdim. Emek varsa, gerçekten ürün var” dedi.

Son olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin özel gereksinimli bireylere yaklaşımının da takdire şayan olduğunu söyleyen Atak, “Belediyemizin anlayışı burada ortaya çıkıyor. Özel gereksinimli bireylerle ilgili gerçekten güzel çalışmalar yapıyorlar. Benim zamanla ilgili sıkıntım olmamış olsa, belediyenin birçok aktivitesine katılacağım. Burada Mola Evi var, dışarıda çocukların sosyalleşmesi anlamında farklı etkinlikler yapıyorlar, gezilere götürüyorlar” ifadelerini kullandı.



Paylaş :
 
Etiketler :  engelsizyaşammerkezi, büyükşehir, tedavi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA