28 Mart 2024 Perşembe




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
“İNSANCA ÇALIŞABİLECEKLERİ ŞARTLAR SAĞLANMALI”


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, özellikle pandemi döneminde sayıları hızla artan motosikletli kuryelerin, sürekli can tehlikesi alında evlerine ekmek götürebilmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

 

Tarih : 21 Temmuz 2022 Perşembe 12:59

Parti ilçe binasında Başkan Ozan Varal’ı, Tarsus Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Batuhan Türker ziyaret etti. Başkan Varal, internet üzerinden satılan ürünlerin kısa sürede ulaştırılması için zamanla yarışan motosikletli kuryelerin sürekli kazalara maruz kaldıklarını ve birçoğunun da yaşamını yitirdiğine vurgu yaptı.

Tarsus’ta sayıları 850’ye varan motosikletli kuryelerin çektikleri sıkıntıları Dernek Başkanı Batuhan Türker’den dinleyen CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Hayatları sürekli olarak risk altında olan moto kuryeler; özellikle internet üzerinden verilen siparişi yetiştirebilmek için iş baskısıyla, yoğun emekle çalışıyorlar. Maalesef ki sıklıkla oluşan kazalar neticesinde de ya yaşamlarını kaybediyorlar ya da kalıcı sakatlığa maruz kalıyorlar” dedi.

Son bir hafta içerisinde ülke genelinde yaşanan kazalarda 4 kuryenin daha yaşamını yitirdiğini kaydeden Başkan Varal, “Yaz aylarının gelmesiyle beraber artan siparişlere yetişmek zorunda bırakılmak, hız baskısı ve uzun çalışma saatleri ve moto kuryeliğin “Tehlikeli Meslekler Statüsü” alınmamasından kaynaklı “Mesleki Yeterlilik Belgesi”nin zorunlu olmaması ve gençlerin hiç bir eğitim almadan bu işe başlaması kuryelerin yaşamlarına mal oluyor.

Firmaların “hızlı, acil, uçarak kapında!” reklamları, puan sistemi ve mobbing ile birleşince kuryeler üzerinde oluşan baskı trafikte stres, dikkatsizlik ve sonuç olarak kazaya dönüşüyor. Bu konuyla ilgili Türkiye’de yasal düzenleme yapılması konusunda öncelikli girişimde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Fakat iktidar yükselen sesi duymamaktadır! CHP, emekçi moto kuryeler için de var! Bu noktada yaşamını yitiren kuryelerin ailelerinin, sevenlerinin ve moto kurye camiasının başı sağolsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Ozan Varal, “Günde 10-12 saat iki tekerlek üzerinde, hayatlarını hiçe sayarak çalışmak zorunda kalan moto-kurye emekçilerinin talepleri kabul edilmeli ve moto-kuryeler insan onuruna yaşayabilecek hakları verilmelidir. Kullandıkları kask, yelek gibi ekipmanlarından da ÖTV alındığını vurgulayarak "Onlar kuryelerin can güvenliği, kuryelerin can güvenliğinden de ÖTV alınmasının adaletsizlik olduğunu" dile getirdi.



Paylaş :
 
Etiketler :  chptarsus, ozanvarol, motorlukuryeler

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA