18 Haziran 2024 Salı




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
SEÇER, 2. BÖLGEYE ÇIKARMA YAPTI


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2. bölge ziyaretlerini hız kesmeden sürdürüyor. İlk olarak Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nda sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Seçer, bölgenin sorunlarını ve bölge halkının taleplerini ilk ağızdan dinleyerek, Büyükşehir Belediyesi olarak yapacakları çalışmaları anlattı.

 

Tarih : 16 Haziran 2022 Perşembe 11:44

Anamur’un en önemli içme suyu projesi olan Otluca Projesi’nde İller Bankası kanadında ilerleme kaydedilmediğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bundan tam 2,5 yıl önce Anamur'un Cumhur İttifakı’na mensup ilçe belediye başkanı dahil, İller Bankası Genel Müdürü nezdinde yaptığımız çalışmada buranın kredi sözü tarafımıza verilmişti, ama şu ana kadar herhangi bir gelişme olmadı. Geri yorumu size bırakıyorum” dedi.

 “KİMİN TORPİLİ DAHA FAZLAYSA O MAHALLENİN YOLU YAPILIR ANLAYIŞI BİZİM BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZDA YOK”

Anamur’da yürüttükleri yol çalışmalarını yerinde incelediklerini belirten Başkan Seçer, her noktaya eşit hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini ifade ederek, “Güzel çalışmalar olmuş gerçekten, birinci sınıf yollar. Şunu söyledim arkadaşlara; ‘bu kadar beklemiyordum’. Mersin merkeze geldiğinizde bizim prestij çalışmalar olarak her konuşmamızda söylediğimiz örneğin 4. Çevre Yolu’nu bir gezin. Şu anda 2. Çevre yolunu yapıyoruz 6 kilometre. Oraya bir bakın, oradan bir farkı var mı? Bir de onun analizini yapın.  Her zaman konuşmalarımda söylüyorum; Çamlıyayla’dan Mut'a Anamur'dan Tarsus’a kadar herkese eşit hizmet.  Hani burada ben üzülüyorum bazen Anamurlu hemşerilerim; ‘biz gözden ırak kalıyoruz, sanki gönülden de ırak kalıyoruz’ diyor. Böyle bir düşüncemiz asla yok. Her şey bir program, bir bütçe, bir stratejik plan ve yatırım programı çerçevesinde yürüyor. Belki buna pek alışık değil Mersin halkı. ‘Saldım çayıra Mevlam kayıra. Kimin torpili daha fazlaysa o mahallenin yolu yapılır, hangi muhtar daha etkinse onun yolu yapılır, hangi ilçe başkanı daha baskınsa o ilçenin işleri görülür’ bizim belediyecilik anlayışımızda yok. Hepsi ihtiyaçlardan doğan, daha görevimize başlamadan yaptığımız çalışmalar sonucu Meclis’in onayından geçirdiğimiz stratejik plan, buna bağlı yatırım programları çerçevesinde biz bu çalışmaları yapıyoruz.  Bizim gelecek yıl ne yapacağımız belli. Bu yıl sonuna kadar nerede, hangi işlemleri yapacağımız belli” dedi.

 “OTLUCA’NIN KREDİ SÖZÜ 2,5 YIL ÖNCE TARAFIMIZA VERİLMİŞTİ, AMA ŞU ANA KADAR HERHANGİ BİR GELİŞME OLMADI”

Anamur’la ilgili taleplere de yanıt veren Başkan Seçer, içme suyu sorununu değerlendirdi. Seçer, içme suyu sorununda kendilerine verilen kredi sözü ile ilgili halen bir gelişme olmadığını hatırlatarak, “Anamur ilçemizin içme suyu sorununun çözüme kavuşturulması; Otluca. Önemli bir proje. Her zaman söylediğimiz, her şeyi hazır olan ama finansmanı beklenen bir proje. Finansmanı da sağlayacak olan İller Bankası’dır.  Tekrar tekrar aynı şeyleri anlatmak ve bu konuda da uzun uzun bir konuşma yapmak istemiyorum. Bundan 2,5 yıl önce Anamur'un Cumhur İttifakı’na mensup ilçe belediye başkanı dahil İller Bankası Genel Müdürü nezdinde yaptığımız çalışmada buranın kredi sözü tarafımıza verilmişti, ama şu ana kadar herhangi bir gelişme olmadı. Geri yorumu size bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

 “OTLUCA, ANAMUR-BOZYAZI HAL TESİSLERİ VE RAUF DENKTAŞ PARKI İLE İLGİLİ YAŞANAN SIKINTI TAMAMEN TAHSİS SORUNUDUR”

Başkan Seçer, Anamur’la ilgili yapmak istedikleri her projede tahsis ve finansman sorunu ile karşı karşıya kaldıklarını sözlerine ekleyerek, “Elbette ki biz çalışmak istiyoruz, biz yatırım yapmak istiyoruz. Daha güzel şeyler yapmak istiyoruz, ama bir de madalyonun diğer yüzü var.  Dün Sayın Kaymakamı ziyaret ettim. Aşağıda 7-8 tane belki 10 tane delikanlı beni bekliyor, 13-16 yaş arasında. ‘Sayın Başkanım bize uygun, bizim hoşça vakit geçireceğimiz park alanlarımız olsun’; güzel bir kafe isteyecek, merkezdeki Kültür Park gibi bir kaykay pisti isteyecek, bir oyun alanı isteyecek, bir basketbol potası isteyecek, belki ayak tenisi oynayacak bir alan isteyecek gibi gibi gibi. Bunu nereye yapacağız? Mevcut en uygun park Rauf Denktaş Parkı. Biz çalışmışız. 3 senedir de biz bunun tahsisini ilgili bakanlıktan, yani Hazine'den istemişiz. Peki oranın bakımını, temizliğini kim yapıyor? Büyükşehir yapıyor. Davul bizim kucağımızda, tokmak başkasının elinde. Şimdi ben bu evlatlarıma ne cevap vereceğim? Bana bir söyleyin. Kafaları karışır. ‘Çocuklar yerim yok yapamam’ dersem; kafaları karışır. ‘Allah Allah Belediye Başkanı, bir devlet görevlisi, bir kamu kurumunun başkanı yerim yok diyor’. Oysa bir sürü yer var ve bunlar devlet mensubu, devletin görevlisi, devletin yerinin olmamasından bahsediyor gibi kafaları karışır ama yaşanan tablo budur. Anamur'la ilgili Otluca, Anamur-Bozyazı Hal Tesisleri ve Rauf Denktaş Parkı ile ilgili yaşanan sıkıntı tamamen tahsis sorunudur. Erdemli Hali’ni bitirmek üzereyiz. 13 yıllık bir hikayesi var onun, 13 yıl. Geldik el attık, çözdük ve bitmek üzere. Temmuz ayında yüklenici firma, hali bize teslim edecek ve biz oradaki esnafa dükkanlarının dağıtımını yapacağız” dedi.

 “MERSİN MERKEZDE YAĞMURSUYU PROBLEMİ KALMADI”

Mersin merkezde yağmursuyu problemi kalmadığının da altını çizen Seçer, “Bakın Mersin merkezde yağmursuyu problemi kalmadı. Daha önceki yıl bir sel gelmişti seçimden önce, perişan etmişti her tarafı. Mersin'de öyle sosyal medyada sel görüntüleri görüyor musunuz, caddelerde, sokaklarda? Neden? Çok kısa bir süre içerisinde biz bitirdik. Karacilyas’ı bitirdik, Akkent’i, Batıkent, Vatan Caddesi her tarafı yaptık. Adana sınırına kadar çalıştık. Tertemiz ettik her tarafı. Şu anda ani yağışlarda en az risk dilimindeyiz. Mutlaka risk 0 değil, çünkü 1 saatte öyle bir yağış alıyor ki, perişan ediyor. Tarihinde görülmemiş yağışlar. Yolla ilgili söyleyeceklerim bundan ibaret ve toplamda onu da söylemek istiyorum; bu yıl zaten coştuk Anamur için, çok şikayet geliyordu haklı olarak. ‘Nerede bu belediye, yollarımız bozuk?’ diye. Dedik ki; ‘sabredin.’ Pandemi girdi, şu girdi, bu girdi. Yoldan, asfalttan, binadan öte insanların önce karnının doyması lazımdı. İnsanlar can derdinde, biz de mal derdinde olmayalım, onları sonraya bırakalım dedik ve bu sözümüzde durduk. Sezon öncesi de çok mihenk noktaların, turizm bölgesi olduğu için söylüyorum çalışmalarını da bitirmiş olduk” ifadelerini kullandı. Trafik ışıkları konusundaki talebe de yanıt veren Seçer, “Bunu arkadaşlarım, Sayın Genel Sekreterimiz de dinliyor. Teknik olarak değerlendirecektir. İhtiyaç olan yerlere… Hiçbir sorun yok” dedi.

“RANT OLAN HİÇBİR YERDE BİZ OLMAYIZ”

İmar çalışmalarının devam ettiğinin vurgusunu yapan Seçer, “Birinci Etap, İkinci Etap. Revizyon plan ile birinci etap içerisinde yer alan orada bazı itirazlar oldu. İtirazlardan birinde de yoğun talepler oldu. 4 parselde, 5 parselde… O konuda ayrıcalık tanıyamayacağımızı söyledik. Genele şamil olması gerektiğini söyledik, ama farklı bir gerekçe ile yoğunluk artışına gidildi ilçe belediyesi tarafından ve tabi ki çoğunluk Cumhur İttifakı’nda olduğu için bu şekilde bir düzenleme oldu. Bu tip düzenlemelere biz müsaade edemeyiz. İşin içerisinde ilave bir kazanç, yani Türkçesi, daha anlaşılır bir dille imar dilinde rant olan hiçbir yerde biz olmayız. Bize göre bu bir rant sağlamadır. Adaletin olduğu yerde biz her zaman Başkan olarak da neticede benim Meclis’te çoğunluğum yok ama mutlaka neticeye tesir edecektir. Tüzükten kaynaklanan, Çalışma Yönetmeliği'nden kaynaklanan, yasalardan kaynaklanan bazı yanlış kararları engelleme yetkim var, veto etme yetkim var, ısrar karar isteme yetkim var. En azından bunu kamuoyuna duyurma durumum var ve mahkemeye götürme hakkım var. Bunu sadece bu konu için söylemiyorum. Çoğunluk demokrasisi bir yere kadar. Hukuk devletleri için konuşuyorum. Bakın bunun altını çiziyorum. Ben hukuk devletinden dem vurarak bunu söylüyorum. Her zaman çoğunluk demokrasisi kazanmaz. Akıl, fikir, hukuk demokrasisi, adalet demokrasisi kazanır. Bizim da çabalarımız bu yönde” dedi.  



Paylaş :
 
Etiketler :  vahapseçer, anamur

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA