14 Mayıs 2024 Salı




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
8 MART ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ


Mersin Yenişehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri düzenledi. Yenişehir Kent Konseyi ile Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği iş birliğiyle yapılan etkinliklerde şiir dinletileri sunuldu, tiyatro oyunu sahnelendi, şair ve yazarlar okurlarıyla buluştu. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklere katıldı.

 

Tarih : 7 Mart 2022 Pazartesi 10:51

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde “Mor Cepken Şairlerden Şiirlere” etkinliği ile başlayan program  “Adın Kadın Olunca”  şiir dinletisi ve resim sergisi ile  “Çiçekçi Kadın”  adlı canlı performansıyla devam etti.   Şair ve yazarlar da gün boyu kitaplarını okurları için imzaladı. 

Katılımcıları selamlayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, etkinliğe emek veren herkese teşekkür etti. Başkan Özyiğit, “Kadın en güzel şiirlerde anlatılır. Her şeyi çok açık söylemeden mesajla, ruha dokunarak en güzel anlatılacağı şiir olsa gerek, resim olsa gerek. Onun için burada emek veren bütün sanatçılarımızı, yazarlarımızı kutluyorum. Birlikte ne engel olursa olsun aşacağımıza olan inancımızı da belirtiyorum. Kimse Türkiye’yi geriye götüremez, Atatürk’ün kurduğu ve hedeflediği yolda birlikte adım adım ilerleyeceğiz” dedi.

 Yenişehir Belediyesi Kişisel Gelişim Merkezi  (KİGEM) müzik ve tiyatro kursiyerleri de etkinlikler kapsamında   “Mersin’in Kadınları Tiyatroda” adlı oyunu sahneledi. Semihi Vural’ın Kilikya'dan Tarsus'a, Mersin'in mitolojik, tarihi ve çağdaş kadınlarını anlattığı metinler, Çağlar Ekinci yönetmenliğinde sahneye uyarlandı.  Oyunun özgün müziklerini ise Veli Polat yine KİGEM müzik kursiyerlerinden oluşan bir koroyla seslendirdi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, seyircilerin büyük beğeniyle izlediği oyunun sonunda oyunda rol alan kursiyerle çiçek verdi.  Yenişehir Belediyesinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel hazırladığı etkinlikler 7 Mart Pazartesi günü de devam edecek.

 



Paylaş :
 
Etiketler :  mersinyenişehirbelediyesi, 8mart, etkinlik

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA