4 Mayıs 2024 Cumartesi




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
ÇOCUKLAR NASA YÖNETİCİSİ PINAR MOORE İLE GÖRÜŞTÜ


Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi, geleceğin mucitlerinin yetişmesi için sosyal faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Atölyede, Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü dolayısıyla ahşap boyamadan 3 boyutlu kalemle yazı yazmaya kadar birçok etkinlik düzenlendi. Çocuklar, NASA IT Merkezi Yöneticisi ve tek kadın Türk mühendis olan Pınar Moore’la da görüntülü görüşme yaptı.

 

Tarih : 15 Şubat 2022 Salı 10:37

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi, geleceğin mucitlerinin yetiştirilmesi için sosyal faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü dolayısıyla atölyenin ön bölümünde yer alan meydanda dolu dolu bir etkinlik programı düzenledi.

Atölye öğrencileriyle Büyükşehir Belediyesi’nin farklı kreşlerinde eğitim alan çocukların ve ailelerin katıldığı etkinlikte, ahşap oymadan 3 boyutlu kalemle yazı yazmaya, robotların yarıştırılmasından el becerilerini artırıcı faaliyetlere kadar birçok farklı çalışma yapıldı.

NASA’DA GÖREVLİ TÜRK KADIN MÜHENDİS ÇOCUKLARA SESLENDİ

Dolu dolu geçen etkinliğe NASA IT Merkezi Yöneticisi ve tek kadın Türk mühendis olan Pınar Moore görüntülü görüşmeyle katıldı. Dev ekrana yansıyan bağlantı sırasında çocuklarla sohbet ederek, deneyimlerini paylaşan Moore, çocukluk hayali olan NASA’da 2011 yılından bu yana çalıştığını söyledi. Moore, “Fizik, matematik, bilim dersleri en çok hoşuma giden konulardı. Uzun seneler o konulara ağırlık vererek, büyük bir zevkle eğitim aldım. Öğrenebileceğim her şeyi öğrendim. Ama tek bildiğim şey özellikle üniversite hayatımda çok çalışmış olmamdır” dedi.

NASA’dan iş teklifi geldiğinde çok mutlu olduğunu kaydeden Moore, “Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum bir yer. ‘Artık bu bana fırsat olur mu, olamaz mı?’ derken, NASA’dan bana iş teklifi geldi ve çok büyük bir heyecanla kabul ettim” diye konuştu.

“BİRÇOK PROJEMİZİ BURADA PAYLAŞTIK”

Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi öğretmenlerinden Emre Aşkın ise etkinliğe  çok sayıda öğrencinin katıldığını belirterek, “Birçok projemizi burada paylaştık. Etkinliğe 350’ye yakın öğrenci katıldı. Atölyemizde eğitim alan 50’ye yakın öğrenci projelerini katılan çocuklarla paylaştı” dedi.



Paylaş :
 
Etiketler :  mersinbüyükşehirbelediyesi, nasa, pınarmoore, teknolojiatölyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA