4 Mayıs 2024 Cumartesi




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
“TÜRKİYE EKONOMİSİ KIRILGANLIKLARA KARŞI GÜÇLÜDÜR”


MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin; Türkiye ekonomisi ile ilgili açıklama yaparak ülkemizin küresel krizlerden en fazla etkilenen ülkelerden biri olduğunu, 2000’li yıllarda yaşanan küresel krizler sonrasında ülke ekonomisinin daraldığını söyledi. MESİAD Başkanı Engin; “Türkiye ekonomisi, uluslararası dalgalanmalardan etkilenmektedir. Ancak, ülke ekonomimiz kırılganlıklara karşı güçlü kalacaktır” dedi.

 

Tarih : 9 Şubat 2022 Çarşamba 13:26

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin ekonomide olumsuzlukların olduğunu söyleyerek “Enflasyonun yükselmesi, kurlardaki hızlı hareketlilik; hayat pahalılığı, alım gücünün azalması ve artan yoksullaşma gibi sonuçlar doğurmaktadır” ifadelerini kullandı.

“UZUN VADELİ KREDİ DESTEĞİ SAĞLANMALI, ZAMLAR KADEMELİ OLARAK GERİ ALINMALIDIR”

Son dönemde elektrik ve doğan gaz fiyatındaki artışa dikkat çeken Engin, sanayicilere uzun vadeli destek sağlanması gerektiğini dile getirdi. Zamların kademi olarak geri alınması gerekliliğine değinen Engin, şunları söyledi:

“Yapılan araştırmalar son bir yılda sanayicinin kullandığı gazın yüzde 430, elektriğin ise 2018 yılından beri yüzde 775 artığını göstermektedir. Bu durum sektörlerin zarar görmesine ve üretimin durma noktasına doğru ilerlemesine neden olmaktadır. Zamların yanı sıra son günlerde yaşanan elektrik ve doğalgaz kesintileri (kısıtlamaları) de olumsuzluklara yol açmaktadır. Yapılan zamların kademeli olarak geri alınması gerekmektedir.

Türk sanayisi ve KOBİ’lerimizin mevcut sorunlarına ek yaşanan bu olumsuz durumlar milyar dolarlık zararlar olarak ifade edilmektedir.

Sanayiciler, üreticiler ve firmalar bu zorlu durumu atlatabilmek adına yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmektedir. Ancak bu yatırımların da hayata geçebilmesi için güçlü bir sermaye gerekmektedir. Bu sebeple firmalara uzun vadeli kredi desteği sağlanmalıdır. Ayrıca, denetimli KGF (Kredi Garanti Fonu) ile teminat yetersizliği sebebiyle kredi alamayan KOBİ’lere ve KOBİ dışı işletmelere de destek verilmelidir.”

MESİAD BAŞKANI ENGİN: “ÜRETİMDE İSTİKRAR SAĞLANMALI”

Yapısal reformların sanayicinin önündeki engelleri kaldıracağını belirten MESİAD Başkanı Engin, yeni ekonomik reformlar ile desteklenmesi halinde ise sanayicilerin yatırım yapabileceğini vurguladı. Engin, “Döviz kurlarındaki hızlı dalgalanma, Dünya ekonomisindeki daralma, artan maliyetler üretimi ve sanayicileri olumsuz yönde etkilemektedir. İş dünyasında yaşanan zorlukların aşılması ancak üretimde istikrarın sağlanması ile olur” diye konuştu. 

“SERMAYE GÜVENLİ LİMANLARA YATIRIM YAPAR”     

MESİAD Başkanı Hasan Engin; ortak akıl, demokrasi ve adaletin var olduğu bir ülkede sermayenin mevcut olacağını dile getirdi. Daha güçlü bir Türkiye için tüm kesimlerin beraber hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Engin, “Ekonominin rayında gittiğini söyleyebilmemiz için, dengenin sağlanmış olması gerekir. Ancak, bu durumda bahsetmiş olduğumuz reformlarla sanayicilere belli konularda kolaylıkların oluşturulması ile mümkün. Ayrıca, sermaye güvenli limanlara yatırım yapar. Kaygı ve kuşkunun olduğu bir yerde kendisini güvende hissetmez. Daha güçlü bir Türkiye için toplumun bütün kesimleri muhalefet-iktidar tarafından kucaklanmalı, hatta bu kavramları bir kenara bırakarak ülkemiz için yan yana olup birlikte yürümeliyiz” şeklinde konuştu.

 

                                                                                                                                      



Paylaş :
 
Etiketler :  mesiad, hasanengin, türkekonomisi, sanayi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA