3 Mayıs 2024 Cuma




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
"YA ZAMLAR AÇIKLANSIN YA DA ÜRÜN VERİLSİN"


Saat 22’den sonra alkol satma yasağının yanı sıra üst üste gelen zamlardan dolayı zincir marketlerle yarışamayacak hale gelen tekel bayiler kepenk kapatarak isyan etti.

 

Tarih : 4 Ocak 2022 Salı 17:51

Elvan KONUK

Sigara ve alkol grubundan alınan Özel Tüketim Vergisi ÖTV’deki artış oranı yüzde 47 oldu. Öte yandan Mersin’de ürün bulamayan tekel büfe işletmecileri “Ya zamlar açıklansın ya da ürün verilsin” diyerek kepenkleri kapattı.

Tekel Büfe işletmecileri bir yandan gelen zamlarla ilgili vatandaşların sert tepkileriyle karşılaştıklarında ellerindeki son fiyat listesini gösteriyor, bir yandan da ürün tedarikçilerine ulaşmaya çalışıyor. Nasıl ayakta duracaklarının hesabını yapan işletmeciler alım güçlerinin düştüklerini belirterek sorunlarına bir çözüm bulunmasını bekliyor.

Yılbaşında yapılan zamlarla beraber sigara ve alkol grubuna büyük bir zam yapıldı. Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Türkiye genelinde dükkânları kapatıyoruz. Firmaların ürün vermemesi, telefonları açmamaları sebebiyle muhatap bulunamadığından, zincir marketlerin otomatik yüzde 40 zam yapmaları bizlerin ticaretini sekte vurmuştur. Ülkemiz adına geçmiş olsun. Ya zamlar açıklansın ya da ürün versinler” dedi. Bu paylaşımın ardından Türkiye’nin birçok şehrindeki tekel bayi sahipleri de kepenklerini kapattıklarını bildirdi. Mersin’de de birçok tekel büfe sahibi yapılan bu eyleme destek vererek kepenk kapattı.

 

“SATIŞLARIMIZ DÜŞECEK”

Mersin’de büfe işletmecisi Mesut Özer, sigara dağıtıcı firmalarından yalnızca Philip Morris grubunun zamlarını açıkladığını ve onların ürünlerini zamlı sattıklarını söyledi. Onun dışındaki ürünlere zam geldiğini ancak şuan zamsız satış yaptıklarını belirten Özer, “Bu zamlar satışlarımızı elbette etkiliyor, satışlarımız düşecek. İçmeyeceğim diyen var, tütüne başlayacağım diyen var, haliyle zamlar vatandaşlar tarafından da olumsuz karşılanıyor” dedi.

 

“NORMAL FİYATA SATTIĞIMIZ ÜRÜNÜ ZİNCİR MARKETLER ZAMLI SATIYOR”

Tekel ürünlerinin satışını yapan Gülhan Güneş, yılbaşından sonra yapılan zamlardan işletmeci olarak nasibini aldıklarını söyledi. Nasıl ve ne şekilde ayakta durduklarının hesabını yaptıklarını belirten Güneş,  içinde bulundukları çıkmazı şöyle anlattı:

“Sattığımız ürünlerin firmalar tarafından bizlere tedariği yapılmamakta. Konuşmak istediğimiz zaman çeşitli bahaneler üretilmekte. Toptan satış yaptığımız firmalara gittiğimizde henüz zam gelmemiş ürünlerin satışı yapılmıyor. Bizim normal fiyattan sattığımız sigaraların ise zamlı satılmış olduğunu görüyoruz. Fiyatlar belirlenmiş, onlara bildirilmiş. Küçük esnaf olarak büyük bir zorluk içerisindeyiz, elimizdeki sermaye tamamen kayıp gitmekte. Alım gücümüz tamamen aşağıya düşmekte. Büyük firmalar ise kendi mallarını, gelirlerini ve sermayelerini katladılar. Bizler de şuan sattığımız malın zamlardan sonra yüzde 40 eksiğini alabileceğiz.”



Paylaş :
 
Etiketler :  tekelbüfe, alkolsatışı, kepenk

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA