28 Nisan 2024 Pazar




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
‘KARANTİNA GÜNLÜĞÜ’NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU


Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi’nin gençlerin dil, edebiyat ve kültürümüze ait değerlerimizle ilgili yeteneklerine alan açmak, yazdıkları eserleriyle kendilerini ifade edebilen nitelikli insanlar olarak yetişmelerine katkıda bulunmak amacıyla ortaklaşa düzenlendiği, ‘Karantina Günlüğü” konulu serbest yazı yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

 

Tarih : 23 Aralık 2021 Perşembe 15:20

MEÜ Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Konferans Salonu’nunda düzenlenen ödül törenine, Mersin Vali Yardımcısı Kaya Çıtak, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Altan, Üniversitemiz Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Erim, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

“PANDEMİ GÜNLERİNDE GENÇLERİ SANAT VE EDEBİYATLA BULUŞTURMAK ÖNEMLİ”

Açış konuşmasında söz alan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Pandemi şartlarında, böyle güzel bir yarışmayı organize etmek ve bunu da geleneksel hale getirmek çok önemli. Pandemi dönemi tıbbi açıdan bizlere çok iz bıraktı ancak sosyal olarak da çok ciddi izler bıraktığını düşünüyorum. Hastalık döneminde insanlar yalnız kaldı ve insanlığın en önemli özelliklerinden sosyallik bozuldu. Ülkemiz ise, sağlık siteminin iyi olması ve sağlık çalışanlarımızın da özverisi ile zor günleri aştı” dedi. Yarışmanın, zorlu pandemi günlerinde gençleri sanat ve edebiyat ile buluşturması bakımından çok önemli olduğunu söyleyen Çamsarı, yarışmayı organize eden ve katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Pandemi döneminde, tüm dünya gibi ülkemizde de insanların zor zamanlar geçirdiğini ifade eden Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Erim ise, sağlıklı bir şekilde nefes almanın, birisine sarılabilmenin büyük bir nimet olduğunun farkına varıldığını söyledi. Erim, salgının insanlığın yeniden dirilişine vesile olmasını temenni etti ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Prof. Dr. Ahmet Çamsarı başta olmak üzere, tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti.

‘KARABASAN’ ESERİ BİRİNCİ OLDU

Konuşmaların ardından, dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. “Karabasan” adlı eseriyle yarışmada birinci olan Furkan Doğan’a ödülünü Mersin Vali Yardımcısı Kaya Çıtak, “Bihaberdik” adlı eseriyle ikinci olan yarışmacı Merve Oktar’a ödülünü Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Seni Tanıyorum” adlı eseriyle üçüncü olan yarışmacı Mustafa Özveren’e ödülünü kendisi adına Mizgin Ezgi'ye Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, “Bir Corona Masalı” adlı eseriyle mansiyon ödülünü kazanan yarışmacı Melih Can Yakınbaş’a ödülünü Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Erim takdim etti.

Ödül töreni, karşılıklı plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile birlikte sona erdi.



Paylaş :
 
Etiketler :  meü, karabasan, karantinagünlüğü, pandemi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA