MEÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Mersin İtfaiyesi Arama Kurtarma Müdürlüğü’ne bağlı Eğitim Şube Amirliği tarafından, Üniversitemiz bünyesinde oluşturulan Arama-Kurtarma-Tahliye ve Yangın ekip üyelerine yönelik olarak yangın tatbikatı düzenlendi.
Cumhuriyet Alanı’nında düzenlenen tatbikata, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Yangın tatbikatında ev, mutfak ve olası orman yangınlarında nasıl davranılması gerektiği ekip üyelerine aktarıldı. İtfaiye görevlisi Davut Yeşilyurt “Şimşek gibi doğa olaylarında, elektronik aletlerde, LPG ve doğalgaz kullanımlarında yangın ne yazık ki çok sık karşılaştığımız bir durum. Yangın, cebimizde bulunan cep telefonlarımıza kadar geldi” dedi.
“ÖNCE ELEKTRONİK ALETLER PRİZDEN ÇIKARILMALI”
Yangına nasıl müdahale edileceğini de katılımcılara anlatan Yeşilyurt “Evde çıkan bir yangında önce prize bağlı tüm elektronik aletler prizden çıkarılmalı. Daha sonra pencereler ve kapılar katılarak yangının büyümesi engellenmeli. Mersin genelinde talep edilmesi durumunda tatbikatlara geliyoruz. Acil durum ekipleri kesinlikle kurulmalı. Yangın, ne yazık ki cana ve mala zarar veren bir afet” ifadelerini kullandı.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeki Yarar ise “Mersin Üniversitesi olarak İtfaiye Daire Başkanlığı’na verdikleri eğitimden dolayı teşekkür ediyoruz. Yönetmeliğe uygun üniversitemiz adına ekipler oluşturuldu. Ekipler söndürme, koruma, kurtarma ve ilk yardım ekibi olmak üzere oluşturuldu. Başarılı bir tatbikattı, eksikliklerimizi görmüş olduk” şeklinde konuştu.
Yangın tatbikatı MEÜ akademik ve idari personeline yangına ilk müdahale sırasında yapılması gerekenlerin uygulamalı olarak gösterilmesiyle sona erdi.