28 Nisan 2024 Pazar




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
MURAT ATAK’A ‘YILIN EN İYİ YÖNETMENİ’ ÖDÜLÜ


Türkiye’nin en prestijli ve uzun soluklu tiyatro ödülü olan ‘İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve Rejisör Murat Atak, 2021-2022 sanat sezonu dahilinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Buzlar Çözülmeden’ oyunu ile Türkiye’de ‘Yılın En İyi Yönetmeni Ödülü’nün sahibi oldu. Atak ödülünü, 4 Kasım 2022’de İstanbul Büyük Kulüp’te düzenlenecek törende alacak.

 

Tarih : 18 Ekim 2022 Salı 11:17

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatromuz için çok mutluluk verici bir haber. Türkiye'nin en prestijli tiyatro ödüllerinden ‘İsmet Küntay Tiyatro Ödülü’nün sahibi oldum. 47 yıldır aralıksız verilen bir ödül. Türkiye çapında verilen bir ödül bu. Ancak şöyle bir özelliği var bu ödülün; Türkiye çapında diyorum ama, aslında İstanbul merkezli bir ödül. Bu ödül, bugüne kadar öyle büyük ustalara verildi ki…” diye konuştu.

“ÖDÜLÜN, ANADOLU'DAN BİR TİYATRO İNSANINA VERİLMESİ BENİ ÇOK GURURLANDIRIYOR”

15 yıl önce aynı ödülün yine kendisine verildiğini belirten Atak, yıllar sonra aynı ödüle tekrar sahip olmanın sevindirici olduğunu kaydetti. Bu ödüle layık görülen sanatçıların hepsinin İstanbul’da tiyatro yapan ve Anadolu’ya turnelerle gelen sanatçılar olduğunu vurgulayan Atak, “Baktığımız zaman, Anadolu’da bizzat tiyatro yapan hiçbir isim yok içlerinde. Bir tek sevgili Ayşe Emel Mesçi, daha önce bu ödülü aldı. İstanbul dışında bu ödül 2. defa bana veriliyor galiba. Bu ödülün Anadolu'dan bir tiyatro insanına verilmesi beni çok gururlandırıyor. Türkiye'nin en prestijli ödüllerinden biri” diye konuştu.

“BU ÖDÜLÜ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA ALACAĞIM”

Bu ödülü birlikte çalıştığı, birlikte iş yaptığı ve Mersin Şehir Tiyatrosu’nu destekleyen tüm belediye personeli adına alacağını sözlerine ekleyen Atak, “Elbette ki bize bu imkanları sağlayıp, ‘Buzlar Çözülmeden’ gibi büyük bir klasiği sahneye taşımamızda da her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörümüz Sevgili Bengi İspir Özdülger'e, bütün çalışanlara, herkese çok teşekkür ediyorum. Beni çok umutlandıran bir ödül oldu bu” ifadelerini kullandı.



Paylaş :
 
Etiketler :  şehirtiyatrosu, mersin, büyükşehir, muratatak, ödül

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA