29 Nisan 2024 Pazartesi




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
SEÇER, MUT VE GÜLNARLI ÜRETİCİLERLE BULUŞTU


Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2’nci bölge gezisinde Mut ve Gülnarlı üreticilerle sulama borusu ve makine-ekipman dağıtımı töreninde buluştu. Her daim üretimin ve üreticinin yanında olduklarını belirten Başkan Seçer, üreticiye yapılan katkıların çok daha değerli hale geldiğinden söz etti.

 

Tarih : 16 Haziran 2022 Perşembe 14:34

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki üretimi artırmaya yönelik üreticiye sunduğu destekler Mut ve Gülnar ilçeleri ile devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anamur ve Bozyazı’daki programının ardından ‘Mut, Gülnar ilçeleri Sulama Borusu ve Makine-Ekipman Dağıtım Töreni’nde üreticilerle bir araya geldi. Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda düzenlenen törende Başkan Seçer, üreticilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Seçer, her daim üreticilerin yanında olacaklarını belirterek, “Daha güzel işler yapmak için hep birlikte gayret edeceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOK YÖNLÜ DESTEKLERİ MUT VE GÜLNAR İLÇELERİNDE DEVAM ETTİ

Üreticinin desteklendiği törende Mut ve Gülnarlı üreticilere hamur yoğurma, erik boylama, ceviz soyma makineleri ve sulama borusu desteği yapıldı. Bu kapsamda; Gülnar’a 8, Mut’a da 18 hamur yoğurma makinesi teslim edildi. Gülnarlı ve Mutlu üreticilere 1’er adet olmak üzere erik boylama ve ceviz soyma makineleri dağıtıldı. Ayrıca Mutlu üreticilere 16 bin 368 metre HDPE boru desteği verildi.

“ÖNEMLİ OLAN İNSANA İHTİYACI VARKEN YARDIMCI OLMAK”

Başkan Seçer, “Sizlerle bir arada olmak çok keyifli. Kendimizi iyi hissediyoruz, mutlu hissediyoruz. Kardeşlerimiz, üreticilerimiz, alın teri ile helal para kazanan, kayısı üreten, erik üreten, zeytin üreten Mutlu üreticiler, hemşehrilerimiz var. Tekrar tekrar hoş geldiniz, şeref verdiniz” sözleriyle selamlayarak konuşmasına başladı.  Anamur'daki programlarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Seçer, “Bozyazı, Aydıncık, Gülnar üzerinden Mut’a ulaştık. İki gün önceki Meclis toplantısından sonra Anamur'da yine burada yaptığımız çalışmaları gerçekleştirdik. Orada da üreticilerimize sağladığımız alet, ekipman, sulama borusu, fide, fidan destekleri ile ilgili üreticilerimizle bir araya geldik. Sohbet etme imkânımız oldu. Onları dinleme fırsatımız oldu, bizim anlatacaklarımızı da onların dinleme imkânları oldu. Hem teslimatlarımızı yaptık hem de güzel, mutlu, huzurlu bir şekilde programımızı tamamladık. İnşallah bugün de burada üreticilerimizi derinden ilgilendiren konularda desteklerimiz olacak. Hele hele zirai girdilerin ateş pahası olduğu bu dönemde, her litre mazotun, her metre borunun, her kilo gübrenin değerli olduğu bu dönemde belediyelerimizin eliyle yapılan bu katkılar çok daha değerli hale geliyor. Önemli olan insana yok iken yardımcı olmak, ihtiyacı varken yardımcı olmak. Var iken değil. Şu anda üreticilerimizin devlet desteğine çok ihtiyacı var. Sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ya da ilçe belediye başkanlığının değil, makro anlamda, yani büyük resme baktığınız zaman hükümetin, merkezi hükümetin, ilgili Bakanlığın desteğinin artmış olması lazım” dedi.

“SON 1 YILDA GÜBRE FİYATLARINDA EN AZ ARTAN % 150 ARTMIŞ, % 300’E KADAR GİDİYOR”

Gübre ve akaryakıt fiyatlarında yaşanan artıştan söz eden Seçer, “Baktım gübre fiyatlarında en az artan % 150 artmış son 1 yılda. % 300’e kadar gidiyor. 1 yıl önce akaryakıt fiyatlarına bakıyorsun, 7 lira olan akaryakıt 30 liraya dayanmış. 4 kat, 4 kattan fazla bir artış söz konusu. Üreticinin litresini 50 liraya kullandığı mantar ilacı, böcek öldüren ilaç olmuş 200 lira, 250 lira. Az önce muhtarım enerji maliyetlerinden, burada gözümüzün içine baka baka akan Göksu'nun debisini neden kullanamadığımızdan bahsetti. Çok yerinde bir değerlendirme yaptı. Mazot, gübre, tohum, enerji. Bunlar tarımın temel girdileri. Döviz arttığı zaman bunların da fiyatı yükselir. Enerji bunların içerisinde en fazla can yakandır. Enerji demek elektrik demek, enerji demek mazot demek, mazot demek ithalat demek, elektrik demek, ithalat demek. Çünkü doğalgaz santrallerimiz var. Yeni yeni güneş enerjisini, yani genel anlamda yenilenebilir enerjiyi konuşmaya başladık” dedi.

 “SOĞUK HAVA DEPOSUNU YENİLEYECEĞİZ”

Mut’ta soğuk hava deposunu yenileyeceklerini belirten Başkan Seçer, “Yine sıkıntı olan Fatma Türkan Köprüsü’nün de son hazırlıklarını bitirdi arkadaşlar. Bu ay sonuna kadar orada da projede bir revizyon yapıldı. Bazı sıkıntılar yaşadık biz orada ama bunları aştık. Pandemi dönemi birçok yatırımlarımızı engelledi. Sadece bizim değil bütün belediyelerin. O da bu ayın sonuna doğru başlayacak. Soğuk hava deposunda daha önceden kiracı sıfatında olan şirket ya da şahıs orayı boşaltmamıştı, mahkemelik olmuştu. Mahkeme lehimize sonuçlandı. Yalnız o soğuk hava deposu demode bir soğuk hava deposu. Onu revize edeceğiz, yenileyeceğiz. Daha modern soğutma cihazlarıyla; çünkü eski makineler olduğu için çok enerji tüketiyor. O da astarı yüzünden pahalıya mal oluyor. Orayı yenileyeceğiz, üreticiye açık belediyemizin işlettiği; Gülnar’da olduğu gibi bir soğuk hava deposu haline getireceğiz. Bu projenin geçmesinin temel sebebi, içinde olan işletmecinin kullanım süresi bitmiş olmasına rağmen orayı boşaltmamış olması oldu ama şimdi mahkeme kararını tabii ki uygulayacak” dedi.

 “TAHSİS SAĞLANIR SAĞLANMAZ UYGUN BİR PROJE İLE HALİ HEM GENİŞLETECEĞİZ HEM DAHA GÜZEL BİR HALE GETİRECEĞİZ”

Mut Hali ve tamamlanmak üzere olan Erdemli Hali hakkında bilgiler veren Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Mut Halimiz; orada ormana ait bir yer vardı. Resmi gazetede yayınlandı Cumhurbaşkanı kararıyla bu bölgede yani Hal civarındaki Orman’a ait yerler orman vasfını yitirdiği için orman alanları dışına çıkarıldı ve Hazine’ye devredildi. Biz Hazine’ye yazımızı yazdık. Mevcut Hal’e bitişik olan bu alanın tarafımıza tahsisini istiyoruz. Tahsis sağlanır sağlanmaz uygun bir proje ile Hali hem genişleteceğiz, daha güzel ve kullanışlı bir hale getireceğiz. Çünkü orada eksiklerimiz var. Ama şunu da itiraf edeyim; tahsis konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bizim Milli Emlak’tan tahsis almamız deveyi hendekten atlatmaktan daha zor, çok zor, alamıyoruz. Anamur'da konuştuk, Ticaret Odası’nda toplantı yaptık. ‘Anamur Hali, Bozyazı Hali neden yapılmadı’ diye soruyorlar. Ben çıkardım çalıştığımız avan projeyi gösterdim. 2,5 senedir tahsisini bekliyoruz, Hal yapacağız.  Bakın Erdemli Hali’nin sorununu çözdük. Tahsis sorunu yoktu. Orada yarım kalmış bir inşaat vardı. Temmuz ayı içerisinde inşaatı bitiriyoruz ve kullanıcılarına yani komisyoncu esnafına teslimatlarını yapacağız.” 



Paylaş :
 
Etiketler :  vahapseçer, mut, gülnar, üretici

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA