28 Mart 2024 Perşembe




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
23 TÜRK FİRMASI 86 RUS FİRMA İLE BİR ARAYA GELDİ


Türk mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü Rusya pazarında sahaya indi. Mayıs ayı itibariyle Rusya’ya yapılan ihracatta önemli büyüme kaydeden sektör, sürdürülebilir ihracat için yeni işbirlikleri sağlamayı hedefliyor. Sektör firmaları bu kapsamda Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) tarafından düzenlenen sektörel ticaret heyetiyle Rusya’da önemli iş bağlantıları sağladı. 20-23 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen heyete Rus firmaları yoğun ilgi gösterdi. 23 Türk firması 86 Rus firma ile B2B görüşmeler yaparak iş ilişkilerini geliştirdi.

 

Tarih : 1 Aralık 2022 Perşembe 11:07

xAKAMİB üyesi firmalar heyet kapsamında bu yıl 34’üncüsü düzenlenen Rusya’nın en prestijli mobilya fuarı Russia Mebel’ı da ziyaret etti. Aynı gün Moskova’da Grand Furniture AVM’yi ziyaret eden Türk firmalar, Rus mobilya sektörünü ve trendlerini gözlemleme fırsatını buldu.

10 AYDA YÜZDE 154,8’LİK ARTIŞ

Düzenlenen heyet kapsamında açıklamalarda bulunan AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, Rusya’ya yapılan ihracatın bu yıl oldukça verimli geçtiğini ve Rusya’nın mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü için stratejik bir pazar olduğunu söyledi. Rusya’nın 140 milyonu aşan nüfusuyla önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Kılıçer, “Mayıs ayından itibaren Rusya’ya yaptığımız ihracat, artış ivmesi yakaladı. Öyle ki, ilk 10 aylık sektörel ihracatımız yüzde 154,8’lik artışla 63,5 milyon doları aştı. Özellikle içinde bulunduğumuz küresel süreçleri düşündüğümüzde ihracatta büyüme kaydedebilmek önemli bir başarı” dedi.

“UR-GE PROJELERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR İHRACAT İÇİN ÖNEMLİ”

AKAMİB olarak büyüyen pazarlarda istikrar sağlamak, bu pazarlardaki paylarını artırmak ve yeni pazarlar kazanmak için gayret ettiklerinin altını çizen Kılıçer, “Firmalarımızın pazarın ihtiyacına göre üretim yapmasını, markalaşmasını ve bu pazarlarda kalıcı olmalarını sağlayarak, katma değerli ve sürdürülebilir ihracata odaklanıyoruz. Ur-Ge projelerine bu nedenle ayrı bir önem veriyoruz. Ur-Ge projeleri ile ihracatta daha fazla güçleniyoruz” açıklamasını yaptı.

 



Paylaş :
 
Etiketler :  türkmobilya, mersin, pazar, rusya

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA