28 Mart 2024 Perşembe




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
İÇİMİZİ ISITAN HİZMET 60 NOKTADA BAŞLADI


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyeciliğin en güzel ve vatandaşlar tarafından en beğenilen projelerinden birisi olan ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesi, bu yıl da onlarca noktada yerini aldı. Kışın vazgeçilmezi olan sıcacık çorba hizmeti; işçiye, memura, öğrenciye, esnafa, emekliye ve kentin birçok bölgesinde her kesimden vatandaşa ulaşıyor.

 

Tarih : 2 Kasım 2022 Çarşamba 10:38

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sosyal belediyecilik anlayışıyla 2019’da başlattığı ‘1 Ekmek 1 Çorba’ hizmeti ile bugüne kadar 879 bin 181 vatandaşa ulaşıldı.

 “60 FARKI NOKTADA ÇORBA İKRAMIMIZ OLUYOR”

31 Ekim tarihiyle birlikte Mersin’de 60 noktada ‘1 Ekmek 1 Çorba’ ikramlarının başladığını ve özellikle sanayi siteleri, hastane önleri, otogar, tren istasyonu gibi sirkülasyonu fazla olan noktalarda bu hizmeti verdiklerini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Özlem Yaşar, “Çorba ikramlarımız sabah 05.00’te tarım işçileri ile başlıyor, 09.00’a kadar vatandaş yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda devam ediyor. Vatandaşlarımızın, güne sıcacık bir çorbayla başlamalarını istiyoruz. Çorbalarımızı Mersin merkez, Tarsus, Silifke ve Erdemli’de vatandaşlarımızla paylaşıyoruz” dedi.

ESNAF DA MEMNUN, ÖĞRENCİ DE

Sabah saatlerinde sıcak bir çorbayla güne başlamanın keyifli olduğunu belirten Tırmıl Sanayi Sitesi esnaflarından Kadir Aytekin, “Bu hizmeti bize sunduğu için Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sabah 08.00’de işbaşı yapıyoruz. Çorbalar soğukta içimizi ısıtıyor, iyi oluyor” dedi.

Bir başka esnaf Ali Dalkılıç, “Çorba ikramı çok güzel, memnun kaldık. Çorbamızı içip, işimize devam edeceğiz. Annemizin yaptığı çorba gibi lezzetli” derken, Bekir Kartal ve Yavuz Çalıkoğlu, “Arkadaşlarımızdan sıcak çorbamızı aldık, içiyoruz. Teşekkür ediyoruz. Sabahın soğuğunda sıcak çorba iyi oluyor” ifadelerine yer verdiler.

7. sınıf öğrencisi Yunus Emre Küçük, “Yaklaşık 2 seneden beri burada çorba içiyoruz. Her zaman geçerken içiyoruz, içimizi istiyor. Bence bu çorba uygulaması çok iyi. Kışın çok güzel oluyor. Tadı da güzel” dedi.

Lise öğrencisi Aslı Ceylan ise, “1 Ekmek 1 Çorba projesinden hepimiz çok memnunuz. Biz öğrenciler için çok güzel bir uygulama. Sabah saatlerinde sıcak çorba içmemiz iyi oluyor. Çok memnunuz” diye konuştu.



Paylaş :
 
Etiketler :  1ekmek1çorba, mersin, büyükşehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA